Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Benefiční koncert pro maminky s dětmi

Filharmonie Hradec Králové ve spolupráci s Oblastní charitou Hradec Králově uskutečnily benefiční koncert pro azylový dům  Domov pro matky s dětmi. Děkujeme.Domov pro matky s dětmi - azylový dům

Dobrovolníci pekli perníčky

Rok se sdobrovolníciešel s rokem a již se opět sešla parta dobrovolníků, kteří napekli voňavé perníčky pro klienty.

Benefiční modní přehlídka pomohla rané péči Sluníčko

V pondělí 4. prosince se uskutečnila modní přehlídka, která podpořila rodiny s dětmi ze Střediska rané péče Sluníčko. Finanční částka a víkednový pobyt pro rodiny jsou velkým povzbuzením do další náročné práce s dětmi s postižením. Středisko rané péče Sluníčko

Rekordní počet vykázání v historii Intervenčního centra HK

Minulý týden řešili v Intervenčním centru pro osoby ohrožené domácím násilím již 100. vykázání násilné osoby ze společného obydlí Policií ČR v tomto roce na území Královéhradeckého kraje.Intervenční centrum

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Obuv pro lidi bez domova

V neděli 26. listopadu se uskutečnila v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové sbírka zimních bot a teplého oblečení pro osoby bez domova a ve složité životní situaci. Dům Matky Terezy, středisko sociálních služeb pro lidi bez domova

Divadelní představení pro Domácí hospicovou péči. Děkujeme.

Dne 19. listopadu 2017 Oblastní charita Hradec Králové pořádala v hradeckém Klicperově divadle benefiční představení, jehož výtěžek byl určen Domácí hospicové péči Hradec Králové.SDomácí hospicová péče HK

Oskar a růžová paní - divadelní představení pro Poradnu pro lidi v tísni

V prostorách kostela Nanebevzetí panny Marie na Velkém náměstí v Hradci Králové se uskutečnilo krásné představení  s názvem Oskar a růžová paní. Poradna pro lidi v tísni

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).