Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka - tisková zpráva

I letos může každý z nás pomoci nákupem potravin a drogistického zboží lidem v nouzi. Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost, se uskuteční v sobotu 11. listopadu. Do 5. ročníku se letos zapojí rekordních 750 prodejen z celé ČR.

Zážitkový kurz první pomoci pro pracovníky

Již druhý tým pracovníků Oblastní charity Hradec Králové prošel zážitkovým celodenním kurzem první pomoci. Po absolvování vozí většina účastníků lékárničku a reflexní vestu již přímo ve voze a ne v zavazadlovém prostoru jako doposud..

Výstava o hospicové péči až do 3. listopadu

Ve vestibulu budovy krajského úřadu je nyní přístupná výstava fotografií o domácí hospicové péči v Královéhradeckém kraji. Za hradeckou Oblastní charitu se prezentuje Domácí hospicová péče HraDomácí hospicová péče HKdec Králové.

Dobrovolníci pomáhali Sdružení Neratov

Stalo se již  tradicí, že několikrát do roka vyjíždí dobrovolníci hradecké Oblastní charity směrem k česko polským hranicím do malebné vsi Neratov. Tentokrát však zastavili již v Žamberku.dobro

Vernisáž výtvarných prací dětí důstojnou oslavou Dne charity

Hradecká Oblastní charita oslavila Den charity setkáním s dětmi a pedagogy při vernisáži dětských výtvarných prací na téma Přátelství, pomoc, pochopení - aneb můj život s kamarády. Hlavním programem  bylo vyhlášení výsledků výtvarné soutěže. Oceněno bylo 70 dětí.

Výstava Petra Macla o životě lidí bez domova zahájena

V úterý 12. září se konala slavnostní vernisáž fotografické výstavy  Hosté na zemi. Výstava o životě lidí bez domova končí 30. září 2017.

Hudební Festival bez domova skvěle obstál při své premiéře

V sobotu 9. září se uskutečnil historicky první hudební festival Oblastní charity Hradec Králové. Odpoledne plné pohodové přátelské atmosféry připravil tým Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova. Dům Matky Terezy, středisko sociálních služeb pro lidi bez domova

Klavírní koncert pro děti a maminky z azylového domu na Pouchově

V úterý 5. září se v Domově pro matky s dětmi Domov pro maminky s dětmiuskutečnil klavírní koncert Vojtěcha Pango Záměčníka. Byla to již druhá zastávka tohoto mladého umělce v azylovém domě. Svými melodiemi potěšil všechny přítomné.

Eliščina sbírka  s výsledkem 23 381 Kč. Děkujeme

Letošní Eliščina sbírka předčila očekávání. Rekordní výtěžek ze šesti kasiček se vyšplhal k  rekordní metě. Peníze se využijí v Domově pro maminky s dětmidmd. Děkujeme.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové