Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Nadační fond Veolia podpořil pečovatelskou službu

Nadační fond Veolia daroval Oblastní charitě Hradec Králové 95 000 Kč. Tato částka bude použita na realizaci projektu Automobily pro Charitní pečovatelskou službu Hradec Králové podpořeného v rámci programu NF Veolia Stále s úsměvem - Aktivně po celý život.Charitní pečovatelská služba

Kamínková benefice 2018 s rekordním výtěžkem 61 544 Kč. Děkujeme.

Ve dnech 28. a 29. června se konala kamínková benefice. Prodávaly se kamínky od dětí i dospělých. Ve čtvrtek se navíc uskutečnila aukce omalovaných kamínků od známých osobností. Výtěžek byl určený pro  Středisko rané péče Sluníčko.  středisko rané péče Sluníčko

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

Výroční zpráva Oblastní charity HK za rok 2017

Předkládáme Výroční zprávu Oblastní charity Hradec Králové za rok 2017.

Vernisáž výstavy omalovaných kamínků

Středisko rané péče SuníčkoVe středu 13. června se v Galerii Koruna konala vernisáž kamínků od výtvarníků, zpěváků, herců, sportovců a dalších významných osobností. Výstava potrvá až do 26. června, poté se kamínky přemístí do Žižkových sadů na benefiční aukci.

Již posíláte omalované kamínky od dětí i seniorů

V rámci benefiční Kamínkové akce na podporu Střediska rané péče Sluníčko se již v kanceláři v ulici Komenského v Hradci Králové schází první kamíny omalované děti i dospělými. Díky za každý kamínek, každý pomůže dětem a rodinám.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Malování kamínků v Domově pro maminky s dětmi

Již tradičně se vždy v  májovém čase schází dobrovolníci hradecké Oblastní charity, aby podpořili kamínkovou akci s výtěžkem pro ranou péči Sluníčko. I letos malovali na kamínky. dobrovolníci hradecké Obastní charity

Neratovský pobyt pro rodiny s dětmi ze Sluníčka se vydařil

Středisko rané péče Sluníčko každoročně pořádá pobytový výjezd pro rodiny s dětmi z péče do malebného Neratova. Letošní byl dle slov vedoucí rané péče "nejkrásnější"Středisko rané péče Sluníčko.

Darujte DMS

Podpořte nás  - zašlete z vašeho telefonu dárcovskou SMS