Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Azylový dům pro maminky s dětmi - ohlédnutí za jarem

V azylovém domě na Pouchově se rodinám žije hezky. Maminky s dětmi, které ztratily svoje bydlení, si dočasný pobyt  užívají i díky mnoha akcím, které se v průběhu roku pro ně připravují. Žijí zde jako normální rodina, v lásce a bezpečí. Domov pro maminky s dětmi

Pomoc lidem bez domova v hradecké  Oblastní charitě, tentokrát v terénu

Jednou ze služeb v Domě Matky Terezy, středisku sociálních služeb pro lidi bez domova je Nízkoprahové denní centrum.  Službu vloni vyhledalo 459 různých klientů, z toho 100 žen.dmt

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.

Nové auto  pro ranou péči

Oblastní charita Hradec Králové děkuje všem sponzorům, kteří přispěli na pořízení nového automobilu pro ranou péči Sluníčko.středisko rané péče SLuníčko

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Kamínková benefiční akce a aukce dopadly skvěle. Děkujeme

Ve dnech 28. a 29.6.se prodávaly kamínky od dětí i dospěláků.  Ve čtvrtek se uskutečnila aukce kamínků od známých osobností. Výtěžek byl určený pro  Středisko rané péče Sluníčko. Středisko rané péče Sluníčko I přes rozmary počasí je celkový výtěžek velice potěšující.

Umělecký workshop s Marií Retz pro rodiče a děti

Připravili jsme pro vás Autorský umělecký workshop pod vedením zkušené ukrajinské malířky Marie Retz, který se uskuteční v pátek 30. 6. od 14:00 v našem Integračním centru pro cizince. Naučíme se s dětmi zvládat techniku akrylu ve stylu pop-art. Vstup je zdarma. Registrujte se, prosím, na nataliya.dotsenko@hk.caritas.cz.  Více informací zde. Těšíme se na Vás!

Odborná konference o paliativní a hospicové péči dětí

v úterý 13. června se konala v prostorách Dětské kliniky Fakultní nemocnice HK konference o  dětské paliativní a hospicové péči. Tématicky náročnou akci pořádala Domácí hospicová péče Hradec Králové.DHP logo

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové