Více než 65 procentní nárůst zájemců o poskytnutí poradenské služby oproti stejnému období loňského roku ( který byl rovněž rekordní) hlásí Poradna pro lidi v tísni v Hradci Králové.

Poradna pro lidi v tísni je součástí Oblastní charity v Hradci Králové a je již od roku 2002 místem bezplatné, nezávislé a důvěrné pomoci lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci, stali se obětí trestného činu, nebo jsou v dlouhodobé krizové situaci.

Nejpočetnější skupinou s více než 60% zájemců o služby jsou v současné době lidé, kteří se ocitli v platební neschopnosti (insolvenci). Přichází do poradny s žádostí o pomoc ve finanční oblasti v době, kdy už vzniklé dluhy významným způsobem ovlivňují nejen jejich životy, ale i partnerské a rodinné vztahy.

Právě jim pomohou odborní poradci orientovat se v nastalé situaci a zjistit příčiny vzniku předlužení, navrhnou možná řešení, poskytnou návod, jak vyjednávat s věřiteli, soudy, exekutory. Jednou z alternativ řešení je i pomoc s přípravou a podáním insolvenčního návrhu ( tzv. osobním bankrotem).

V loňském roce to bylo ve 20-ti případech ( mimochodem všechny byly soudem schváleny), v letošním roce již 13 krát. Poskytované poradenství pružně reaguje i na nově vznikající aktivity podvodných společností, informuje o nekalých praktikách a varuje před „upsáním se“ nevýhodným kontraktům a smlouvám.

Služby Poradny pro lidi v tísni mohou využít osoby z Královéhradeckého kraje starší 18-ti let. Poradna pro lidi v tísni sídlí v Hradci Králové, nedaleko Muzea východních Čech HK v Kotěrově ulici 847. Veškeré informace o Poradně pro lidi v tísni, kontaktní osoby a podmínky pro objednání najdete na stránkách www.charitahk.cz.a na stránkách střediska Poradna pro lidi v tísni

Darujte DMS

Podpořte nás  - zašlete z vašeho telefonu dárcovskou SMS