VÍCE INFORMACÍ ve Zpravodaji  - momentální  aktuální možnosti zapojení do dobrovolnické činnosti.

Kompletní fotogalerie dobrovolnických akcí. Chcete se také připojit k dobrovolníkům? Možnost pro vás  - Napište si o zasílání zpravodaje. Začneme Vám jej zasílat také. Možná čas ukáže, že i vy můžete pomoci.

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Národní potravinová sbírka - tisková zpráva

I letos může každý z nás pomoci nákupem potravin a drogistického zboží lidem v nouzi. Národní potravinová sbírka, kterou organizuje Byznys pro společnost, se uskuteční v sobotu 11. listopadu. Do 5. ročníku se letos zapojí rekordních 750 prodejen z celé ČR.

Zážitkový kurz první pomoci pro pracovníky

Již druhý tým pracovníků Oblastní charity Hradec Králové prošel zážitkovým celodenním kurzem první pomoci. Po absolvování vozí většina účastníků lékárničku a reflexní vestu již přímo ve voze a ne v zavazadlovém prostoru jako doposud..

Dobrovolníci pomáhali Sdružení Neratov

Stalo se již  tradicí, že několikrát do roka vyjíždí dobrovolníci hradecké Oblastní charity směrem k česko polským hranicím do malebné vsi Neratov. Tentokrát však zastavili již v Žamberku.dobro

Vernisáž výtvarných prací dětí důstojnou oslavou Dne charity

vernisáž výtvarné soutěže 2017 - Oblastní charita Hradec Králové

Hradecká Oblastní charita oslavila Den charity setkáním s dětmi a pedagogy při vernisáži dětských výtvarných prací na téma Přátelství, pomoc, pochopení - aneb můj život s kamarády. Hlavním programem  bylo vyhlášení výsledků výtvarné soutěže. Oceněno bylo 70 dětí.

Eliščina sbírka  s výsledkem 23 381 Kč. Děkujeme

Letošní Eliščina sbírka předčila očekávání. Rekordní výtěžek ze šesti kasiček se vyšplhal k  rekordní metě. Peníze se využijí v Domově pro maminky s dětmidmd. Děkujeme.

Kamínková benefiční akce a aukce dopadly skvěle. Děkujeme

Ve dnech 28. a 29.6.se prodávaly kamínky od dětí i dospěláků.  Ve čtvrtek se uskutečnila aukce kamínků od známých osobností. Výtěžek byl určený pro  Středisko rané péče Sluníčko. Středisko rané péče Sluníčko I přes rozmary počasí je celkový výtěžek velice potěšující.

Vernisáž omalovaných kamínků pro benefiční aukci

Ve středu 14. června se konalo slavnostní zahájení výstavy omalovaných kamínků určených pro benefiční aukci. Výtěžek aukce je určený pomoc rodinám s dětmi s posslutižením, které jsou v péči Střediska rané péče Sluníčko.

Výroční zpráva 2016

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2016. Naleznete v ní informace o střediscích, práci dobrovolníků, aktivitách organizace. Dále ekonomické informace a poděkování všem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Charitní ošetřovatelská služba

25 let uplynulo od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládající listinu Oblastní charity HK. Její založení bylo dílem obrovského úsilí nadšenců, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova a kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným a seniorům, přímo v jejich domácím prostředí.

Slavnostní večer k 25. výročí založení hradecké charity

V předvečer 25. výročí založení Oblastní charity Hradec Králové  proběhlo za přítomnosti významných hostů,  pracovníků, podporovatelů, spřízněných duší naší ogranizace SLAVNOSTNÍ SPOLEČENSKÉ SETKÁNÍ.

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové