Ahoj a dobrý den, zdravím srdečně....

posílám za vámi seznam aktivit plánovaných na listopad. Budu moc ráda, když se nahlásíte, když se potkáme. Potřebuji vás hodně:-)

1/ doučování dětí v základních školách HK

Hledám ochotné z vás,kteří by mohli doučovat děti přímo ve školách po vyučování.

ZŠ Sion -

• chlapec - 4. třída - doučování AJ, můřže středa, čtvrtek od 13.30 hodin

ZŠ Jiráskova

• Samuel - 2. třída - doučování čj, matematika, může úterý od 12:30

ZŠ Gočára -

• Tomáš -  čj, aj, může pondělí  od 14.30 h., popřípadě ve středu, čtvrtek od 13.30 hodin
  • Mykola -  čj, aj, může pondělí  od 13,30 h.., popřípadě ve středu od 14.30 hodin, čtvrtek od 13.30 hodin

2/ kostel

prosím opět o pomoc s předvánončím úklidem kostela Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí v HK.

Čtvrtek - 2. listopadu od 16 hodn.

3/ benefiční koncert v Kostele Nanebevzetí Panny Marie - Velké náměstí

středa 8. listopadu od 16. 30 - pomoc s přípravou prostor v kostele, pomoc s přípravou pohoštění / farní místnost/ pro následující setkání, pomoc s obsluhou příchozích na setkání od 18 hodin / farní místnost/, pomoc s následným úklidem - mytí nádobí..atd.

4/ Národní potravinová sbírka

sobota 11. listopadu - stále sháním další  lidi a moc prosím o pomoc s organizací sbírky.

Oč jde? Ve vybraných supermarketech v HK a Jaroměři se koná sbírka potravin. Dobrovolníci mají služby od 8 do 12 hodin, 12 - 16 hodin a 16 - 20 hodin, stojí na místě u označených vozíků a lidé jim nosí potraviny. Část  dobrovolníků rozdává lístečky se seznamem potravin vhodných pro sbírku a část  přebírá potraviny u košíčků. Momentálně nejvíce hoří Futurum a Jaroměř komplet. Volno mám ale všude -  Kaufland, Billa, Lidl, malé Tesco, Hypertesco, je volno i ve skladu.

5/ hledáme pomoc v zimní noclehárně

sháníme ochotné z vás, kteří by mohli večer jeden den v týdnu pomoci v Zimní noclehárně na letišti. Služba  je vždy s účastí zodpovědného pracovníka z charity. Dobrovolník je spíše psychologickou pomocí - tzv. ve dvou se to lépe táhne. Zimní noclehárna začíná provoz v prosinci a končí na konci března.

6/ bowling

Srdečně zvu  na podvečerní setkání.

čtvrtek 16. listopadu  od 17 hodin - Flošna bowling.

7/ pečení perníků

stále jsem přemýšlela, že budeme rozdávat  seniorům z naší péče něco  jiného, než perníčky, ale voňavé hvězdičky máme již pěkně nacvičené a potřebujeme jich opravdu hodně..tak, kdo můžete přijít pomoci upéci a zabalit do balíčkůt 400 perníků, budu moc ráda.  - viz rok 2015

sobota 25. listopadu - 8.30 - 12 hodin.  - Dům Matky Terezy - součástí bude i krátká prohlídka po zařízení pro lidi bez domova.

Srdečné pozvání

středa 1. listopadu, Dušičkové rozjímání -  sympatickou netradiční vzpomínkou na blízké - náplavka Pražského mostu od 16.30 hodin.

středa 8. listopadu benefiční koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie, Velké nám. HK. Zazní francouzské šansony v podání dua Nos Dames.Vstup dobrovolný, výtěžek je určený pro Domácí hospicovou péči HK.

Moc prosím o vaši pomoc!

Na jakoukoliv akci se můžete hlásit přes ZhoB5YUSYanBZd5%65pJ

Ahoj, petra

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové