Charitní pečovatelská služba

Oblastní charita Hradec Králové

kontakt Hradec Králové: 777 736 013

kontakt Třebechovice pod Orebem: 734 461 836

Domácí charitní pečovatelská služba pomáhá lidem při péči o sebe a vlastní domácnost, kterou již nezvládají vlastními silami.

Domácí charitní pečovatelská služba pomáhá zůstat žít ve vlastním domácím prostředí.

Domácí charitní pečovatelská služba zajistíCharitní pečovatelská služba

• sociální poradenství
  • zprostředkování duchovní podpory
  • pomoc s osobní hygienou,
  • dohled nad pravidelným užíváním léků,
  • pomoc s přípravou jednoduchého pokrmu, pomoc s podáním jídla,
  • úklid a běžný provoz domácnosti - pomůže s žehlením, praním osobního i ložního prádla, s nádobím, nákupy,
  • doprovod k lékaři, na úřad, na procházku.

Postaráme se o Vás či vašeho blízkého od pondělí do neděle včetně víkendů a svátků.

Jak lze o službu zažádat a jak bude poskytování služby probíhat?

Obraťte se na nás přímo – osobně (ve vymezených hodinách), telefonicky nebo písemně. PracovníkCharitní pečovatelská služba se s Vámi setká osobně na středisku nebo ve vaší domácnosti, kde zjistí vaše přání a potřeby, seznámí vás s nabídkou a možnostmi střediska a v případě vzájemné dohody sepíšete Smlouvu o poskytování pečovatelské služby. Poté vám bude poskytována péče vaší pečovatelkou/pečovatelem dle tzv. osobního plánu. Tento plán bude průběžně aktualizován dle vašich potřeb a dle možností služby. Na péči se budou podílet i další pečovatelé /pečovatelky v případě zástupů, odpoledních, víkendových směn a o svátcích.

Jaké jsou podmínky pro poskytování pečovatelské služby?

Služba je poskytována od 7 do 21 hodin včetně víkendů a svátků na základě písemné smlouvy dle Charitní pečovatelská službaindividuálních potřeb jednotlivých klientů a našich momentálních možností. Klient přispívá na úhradu nákladů spojených s poskytováním služby dle aktuálního přehledu výše úhrad.

Půjčujeme rehabilitační a kompenzační pomůcky

Co když nebudete s něčím spokojeni?

Naší snahou je poskytovat vám kvalitní a odborné služby k vaší spokojenosti. Jakoukoliv připomínku, podnět, stížnost můžete předat pracovníkovi CHPS nebo zaslat na adresu střediska. Tyto připomínky, stížnosti vnímáme jako podněty pro zkvalitnění naší služby.

Jak postupovat v případě zhoršení zdravotního stavu? Charitní pečovatelská služba

Oblastní charita Hradec Králové poskytuje kromě pečovatelské služby také službu ošetřovatelskou – domácí zdravotní péči, která je hrazena zdravotní pojišťovnou. Pokud potřebujete i zdravotní péči, ale zdravotní stav si nevyžaduje pobyt v nemocnici, může vám váš ošetřující lékař předepsat domácí zdravotní péči.

⇒ Garantovaná nabídka služby Charitní pečovatelská služba

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Výroční zpráva Oblastní charity HK za rok 2017

Předkládáme Výroční zprávu Oblastní charity Hradec Králové za rok 2017.