Týden otevřených kostelů 2018

Je již tradicí, že i Oblastní charita Hradec Králové se podílí na akci Týden otevřených kostelů.

Benefice Víti Marčíka byla plná života

Děkujeme Divadlu Drak a Vítovi Marčíkovi za krásné benefiční představení. Výtěžek pro Domácí hospicovou péči Hradec Králové činil částku 13 230 Kč.  Domácí hospicová péče HK

Dar Plicní kliniky ve výši 30 000 Kč.

Oblastní charita Hradec Králové děkuje za finanční dar pro Domácí hospicovou péči. Upřímně si vážímě podpory.

Snídaně a Den otevřených dveří v domácí hospicové péči

Netradiční snídani se zdravotními sestřičkami si mohli již potřetí užít členové klubu Přátelé Domácí hospicové péče Hradec Králové. V odpoledních hodinách se dveře domácí hospicové péče otevřely i široké veřejnosti.

Prezentace domácí péče zahraničním studentům

Ve středu 28. března 2018 navštívilo Oblastní charitu Hradec Králové pět čínských studentů. Zájem soustředili na domácí zdravotní péči o nemocné a nevyléčitelně nemocné pacientyDomácí hospicová péče HK. Charitní ošetřovatelská lužba

Světový den nemocných - i hradecká Oblastní charita pomáhá

11. únor - Světový den nemocných - je připomínkou lidské křehkosti. Vyjadřuje solidaritu s těmi, kteří jsou nemocní, trpí a strádají, ale i naději na uzdravení. Péči nemocným poskytují zdravotní sestřičky hradecké Oblastní charity již 26 let, pět let již doprovází nevyléčitelně nemocné.

Charitní ošetřovatelská službaDomácí hospicové á péče

Výtěžek Tříkrálové sbírky je skvělý. Děkujeme.

TKS-LOGO Všechny kasičky rozpečetěné a peníze spočítané. Výtěžek všechny ohromil a velmi potěšil. Částka se poprvé v historii hradecké sbírky přehoupla přes milion, a to na částku 1 483 278 Kč. Děkujeme. Děkujeme, máme velikou radost.

Tříkrálová sbírka vrcholí, příští víkend na koledníky krále čekají pouze čtyři obce

O víkendu 6. - 7. ledna se Tříkrálové sbírka v regionu královéhradecka konala téměř ve všech plánovaných obcích a městech. Zbývají Mlékosrby, Radostov a Lužec nad Cidlinou. Zbžvá rozpěčetit kasičky a vše spočítat.

Tříkrálová sbírka 2018

Již od konce října se v Oblastní charitě Hradec Králové začal připravovat tradiční lednový charitativní projekt založený na vstřícnosti, lidskosti a velkorysosti široké veřejnosti a na pomoci mnoha stovek malých i velkých dobrovolníků. Největší a nejstarší finanční sbírka se již do povědomí obyvatel celé České republiky zapsala jako Tříkrálová.

Divadelní představení pro Domácí hospicovou péči. Děkujeme.

Dne 19. listopadu 2017 Oblastní charita Hradec Králové pořádala v hradeckém Klicperově divadle benefiční představení, jehož výtěžek byl určen Domácí hospicové péči Hradec Králové.SDomácí hospicová péče HK

Benefiční koncert Nos Dames pro hospicovou péči

Ve středu 8. prosince se uskutečnil benefiční koncert pro domácí hospicovou péči hradecké Oblastní  charity. Francouzské šansony v podání dua Nos Dames uchválily přítomné v  zaplněném kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové.DHP navrh loga

Výstava o hospicové péči až do 3. listopadu

Ve vestibulu budovy krajského úřadu je nyní přístupná výstava fotografií o domácí hospicové péči v Královéhradeckém kraji. Za hradeckou Oblastní charitu se prezentuje Domácí hospicová péče HraDomácí hospicová péče HKdec Králové.

Odborná konference o paliativní a hospicové péči dětí

v úterý 13. června se konala v prostorách Dětské kliniky Fakultní nemocnice HK konference o  dětské paliativní a hospicové péči. Tématicky náročnou akci pořádala Domácí hospicová péče Hradec Králové.DHP logo

Výroční zpráva 2016

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2016. Naleznete v ní informace o střediscích, práci dobrovolníků, aktivitách organizace. Dále ekonomické informace a poděkování všem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Charitní ošetřovatelská služba

25 let uplynulo od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládající listinu Oblastní charity HK. Její založení bylo dílem obrovského úsilí nadšenců, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova a kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným a seniorům, přímo v jejich domácím prostředí.