Divadelní představení pro Domácí hospicovou péči. Děkujeme.

Dne 19. listopadu 2017 Oblastní charita Hradec Králové pořádala v hradeckém Klicperově divadle benefiční představení, jehož výtěžek byl určen Domácí hospicové péči Hradec Králové.SDomácí hospicová péče HK

Benefiční koncert Nos Dames pro hospicovou péči

Ve středu 8. prosince se uskutečnil benefiční koncert pro domácí hospicovou péči hradecké Oblastní  charity. Francouzské šansony v podání dua Nos Dames uchválily přítomné v  zaplněném kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové.DHP navrh loga

Výstava o hospicové péči až do 3. listopadu

Ve vestibulu budovy krajského úřadu je nyní přístupná výstava fotografií o domácí hospicové péči v Královéhradeckém kraji. Za hradeckou Oblastní charitu se prezentuje Domácí hospicová péče HraDomácí hospicová péče HKdec Králové.

Odborná konference o paliativní a hospicové péči dětí

v úterý 13. června se konala v prostorách Dětské kliniky Fakultní nemocnice HK konference o  dětské paliativní a hospicové péči. Tématicky náročnou akci pořádala Domácí hospicová péče Hradec Králové.DHP logo

Výroční zpráva 2016

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2016. Naleznete v ní informace o střediscích, práci dobrovolníků, aktivitách organizace. Dále ekonomické informace a poděkování všem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Charitní ošetřovatelská služba

25 let uplynulo od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládající listinu Oblastní charity HK. Její založení bylo dílem obrovského úsilí nadšenců, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova a kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným a seniorům, přímo v jejich domácím prostředí.

Slavnostní večer k 25. výročí založení hradecké charity

V předvečer 25. výročí založení Oblastní charity Hradec Králové  proběhlo za přítomnosti významných hostů,  pracovníků, podporovatelů, spřízněných duší naší ogranizace SLAVNOSTNÍ SPOLEČENSKÉ SETKÁNÍ.

Sterilizátor díky podpoře Plicní kliniky a společnosti Novartis

V minulém týdnu se uskutečnily dvě akce, které zásadně přispěly k zdárnému nákupu nového sterilizátoru pro do Domácí hospicovou péči Hradec Králové. Děkujeme.Domácí hospicová péče Hradec Králové

Snídaně s přáteli domácí hospicové péče

Netradiční snídani se zdravotními sestřičkami si mohli již podruhé užít členové klubu Přátelé Domácí hospicové péče Hradec Králové.V komorním prostředí byla opět příjemná nálada. domácí hospicová péče

Hradecká Oblastní charita plní poslední přání dožít doma

Ještě před pár lety bylo nemyslitelné, aby si nevyléčitelně nemocný člověk mohl dožít svůj život, kde si přeje. Téma, které bylo po dlouhý čas tabu, se opět otevřelo a především zrealizovalo díky domácím hospicům.

DHP navrh loga

Péče o umírající očima studentky Anny Plášilové

Smrt, to je téma, které lidi od nepaměti zajímá a fascinuje. Nikdo neví, co přesně se po ní s námi děje. A jaké to je vědět, že vás čeká už za pár momentů? To vše zajímalo mé spolužáky, když slyšeli téma mojí ročníkové práce, Domácí hospicová péče.

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Letos uplyne 25 let od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládací listinu Oblastní charity Hradec Králové. Její založení bylo dílem obrovského úsilí dobrovolníků, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova, nadšenců, kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným, starým, nemohoucím přímo v jejich domácím prostředí.

Fotbalová akce pomohla péči o děti a nevyléčitelně nemocné

Okresní fotbalový svaz Hradec Králové připravil na začátek roku 2017 7. ročník Dne partnerů OFS Hradec Králové.Služby  Rodinám s dítětem s postižením  a lidem, kteří chtějí dožít doma získaly každá 20 000 Kč. Děkujeme.

11.2. - Světový den nemocných, pro hradeckou charitu blízké téma

Světový den nemocných připomíná, že lidé jsou nemocní a strádají. Pomoc nevyléčitelně nemocným a těm, kteří nejsou zdraví, je zdravotním sestřičkám hradecké charity blízké. Již 25 let dojíždí domů za pacienty, čtvrtým rokem jsou s nimi na poslední cestě životem.DHP navrh logaCharitní ošetřovateslká služba

Příběh o lásce a úctě z Domácí hospicové péče

ilustrační foto DHP HK, foto Vítek Šimek