Prezentace domácí péče zahraničním studentům

Ve středu 28. března 2018 navštívilo Oblastní charitu Hradec Králové pět čínských studentů. Zájem soustředili na domácí zdravotní péči o nemocné a nevyléčitelně nemocné pacientyDomácí hospicová péče HK. Charitní ošetřovatelská lužba

V prostorách malé společenské místnosti  Domácí hospicové péče Hradec Králové vyslechli prezentaci Markéty Bohuslavové o poskytování zdravotní péče v domácnostech a prezentaci Mgr. Anny Michlové o  fungování domácí hospicové péče.návštěva čínských studentů v OCH HK

Čas, který společně prožili byl dle slov Anny Michlové velmi příjemný a obohacující pro obě strany.

Dle slov studentů na severu země žádný obdobný systém nefunguje, na jihu, v okolí Šanghaje je domácí péče obvyklá.

Studenty zajímal způsob financování obou služeb, zajímali se o naši hradeckou Oblastní charitu  jako takovou. Nesetkali se nikdy s tím, že by organizace měla tak široký záběr, oceňovali rozdělení na jednotlivá střediska a rozdělení  služeb směrem k různým cílovým skupinám. Oceňovali i provázanost a spolupráci jednotlivých návštěva čínských studentů  v OCH HKslužeb - středisek naší charity.

Z profesního hlediska se velmi zajímali o konkrétní momenty péče, o organizaci práce, kompetence zdravotních sestřiček, lékařů, způsob, jak se pacienti dostanou do péče...

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.