Máte dotaz? Zeptejte se nás! Potřebujete vědět více o dalších střediscích a službách?  Informujte se!

Hledáte fotogalerii středisek. Podívejte se!

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Obuv pro lidi bez domova

V neděli 26. listopadu se uskutečnila v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové sbírka zimních bot a teplého oblečení pro osoby bez domova a ve složité životní situaci. Dům Matky Terezy, středisko sociálních služeb pro lidi bez domova

Zážitkový kurz první pomoci pro pracovníky

Již druhý tým pracovníků Oblastní charity Hradec Králové prošel zážitkovým celodenním kurzem první pomoci. Po absolvování vozí většina účastníků lékárničku a reflexní vestu již přímo ve voze a ne v zavazadlovém prostoru jako doposud..

Výstava Petra Macla o životě lidí bez domova zahájena

V úterý 12. září se konala slavnostní vernisáž fotografické výstavy  Hosté na zemi. Výstava o životě lidí bez domova končí 30. září 2017.

Hudební Festival bez domova skvěle obstál při své premiéře

V sobotu 9. září se uskutečnil historicky první hudební festival Oblastní charity Hradec Králové. Odpoledne plné pohodové přátelské atmosféry připravil tým Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova. Dům Matky Terezy, středisko sociálních služeb pro lidi bez domova

Zážitkové školení první pomoci pracovníků Oblastní charity HK

Na začátku června se uskutečnilo školení první pomoci  pracovníků Oblastní charity Hradec Králové. Celodenní akci skvěle připravila společnost PrPOM s.r.o.

Pomoc lidem bez domova v hradecké  Oblastní charitě, tentokrát v terénu

Nízkoprahové denní cenrum - terén, foto Petr Macl

Jednou ze služeb v Domě Matky Terezy, středisku sociálních služeb pro lidi bez domova je Nízkoprahové denní centrum.  Službu vloni vyhledalo 459 různých klientů, z toho 100 žen.dmt

Vysoké ocenění pro terénního pracovníka hradecké chartiy

V pátek 2. června se v Neratově slavilo 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. V prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků. Zlatý kříž získal Bc.Petr Macl.

Výroční zpráva 2016

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2016. Naleznete v ní informace o střediscích, práci dobrovolníků, aktivitách organizace. Dále ekonomické informace a poděkování všem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Oblastní charita Hradec Králové slaví 25 let

Charitní ošetřovatelská služba

25 let uplynulo od chvíle, kdy tehdejší královéhradecký biskup Karel Otčenášek podepsal 1. června zakládající listinu Oblastní charity HK. Její založení bylo dílem obrovského úsilí nadšenců, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova a kteří začali intenzivně poskytovat domácí péči lidem nemocným a seniorům, přímo v jejich domácím prostředí.

Slavnostní večer k 25. výročí založení hradecké charity

V předvečer 25. výročí založení Oblastní charity Hradec Králové  proběhlo za přítomnosti významných hostů,  pracovníků, podporovatelů, spřízněných duší naší ogranizace SLAVNOSTNÍ SPOLEČENSKÉ SETKÁNÍ.