Máte dotaz? Zeptejte se nás! Potřebujete vědět více o dalších střediscích a službách?  Informujte se!

Hledáte fotogalerii středisek. Podívejte se!

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Denní centrum pro lidi bez domova funguje s podporou EFS

Činnost Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova, byla zahájena v roce 2004. Navázal na původní azylový dům pro muže, který fungoval již od roku 1991. Jednou ze sociálních služeb je Denní centrum.Dům Matky Terezy

Týden otevřených kostelů 2018

Je již tradicí, že i Oblastní charita Hradec Králové se podílí na akci Týden otevřených kostelů.

Dvouletý projekt s podporou ESF

V květnu 2018 byl zahájen projekt Rozvoj kvality sociálních služeb Oblastní charity Hradec Králové, který potrvá do dubna 2020.

Lidé bez domova ani v mrazech nezůstanou na ulici

Desítky lidí bez střechy nad hlavou v těchto mrazivých dnech tráví v Domě Matky Terezy, středisku sociálních služeb pro lidi bez domova v Hradci Králové. I když je kapacita zařízení zcela naplněná mají stále šanci v něm najít útočiště.dmt

Výtěžek Tříkrálové sbírky je skvělý. Děkujeme.

TKS-LOGO Všechny kasičky rozpečetěné a peníze spočítané. Výtěžek všechny ohromil a velmi potěšil. Částka se poprvé v historii hradecké sbírky přehoupla přes milion, a to na částku 1 483 278 Kč. Děkujeme. Děkujeme, máme velikou radost.

Tříkrálová sbírka vrcholí, příští víkend na koledníky krále čekají pouze čtyři obce

O víkendu 6. - 7. ledna se Tříkrálové sbírka v regionu královéhradecka konala téměř ve všech plánovaných obcích a městech. Zbývají Mlékosrby, Radostov a Lužec nad Cidlinou. Zbžvá rozpěčetit kasičky a vše spočítat.

Tříkrálová sbírka 2018

Již od konce října se v Oblastní charitě Hradec Králové začal připravovat tradiční lednový charitativní projekt založený na vstřícnosti, lidskosti a velkorysosti široké veřejnosti a na pomoci mnoha stovek malých i velkých dobrovolníků. Největší a nejstarší finanční sbírka se již do povědomí obyvatel celé České republiky zapsala jako Tříkrálová.

Obuv pro lidi bez domova

V neděli 26. listopadu se uskutečnila v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové sbírka zimních bot a teplého oblečení pro osoby bez domova a ve složité životní situaci. Dům Matky Terezy, středisko sociálních služeb pro lidi bez domova

Zážitkový kurz první pomoci pro pracovníky

Již druhý tým pracovníků Oblastní charity Hradec Králové prošel zážitkovým celodenním kurzem první pomoci. Po absolvování vozí většina účastníků lékárničku a reflexní vestu již přímo ve voze a ne v zavazadlovém prostoru jako doposud..

Výstava Petra Macla o životě lidí bez domova zahájena

V úterý 12. září se konala slavnostní vernisáž fotografické výstavy  Hosté na zemi. Výstava o životě lidí bez domova končí 30. září 2017.