Výstava Petra Macla o životě lidí bez domova zahájena

V úterý 12. září se konala slavnostní vernisáž fotografické výstavy  Hosté na zemi. Výstava o životě lidí bez domova končí 30. září 2017.

Až do konce září můžete navštívit výstavu, která je plná příběhů, lidskosti a lásky a vyobrazuje životy lidí, kteří žijí bez domova na okraji společnosti. Je průřezem více než dvacetileté práce v terénu, kdy Petr Macl  poznal nespočet životních osudů, radostí či smutků.

Aula druhého patra byla celá zaplněná lidmi, kteří Bc. Petra Macla přišli podpořit.výstava Petra Macla Hosté na zemi

Po krátkém přivítání ředitelem hradecké Oblastní charity Mgr. Václavem Hrčkem  se slova ujala Ing. Aneta Maclová, náměstkyně primátora a životní partnerka Petra Macla. Hovořila o společné fotografické vášni, o Petrově skromnosti, s obdivem se vyjadřovala o jeho schopnostii citlivě přenášet emoce a genius loci na fotografie.

Petr Macl hovořil krátce o své kompozici fotografií, o celcích, které tvořily vždy příběh jednoho člověka. Hovořil i o honbě některých médií za senzacemi při medializaci příbvýstava Petra Macla Hosté na zemiěhů lidí bez domova a vlivu na širokou veřejnost.

Hudební lahůdkou bylo vystoupení Jiřího Vyšohlída a Pavla Černíka z Divadla Drak, kteří uchváltili všechny přítomné nestandardní hudbou a produkcí. Děkujeme.

O pohoštění se postaraly tentokrát maminky s Domova pro maminky s dětmi, které napekly perníky výstava Petra Macla Hosté na zemia mufiny a Hana Janečková, které patří obrovský díky za několik typů domácích buchet a bábovek.  Děkujeme.

výstava Petra Macla Hosté na zemivýstava Petra Macla Hosté na zemi

Děkujeme  za pomoc s propagací, Hradeckému deníku, týdeníkům Radnice a Hradečák, přátelům na facebooku. Děkujeme Bc. Vlaďce Buchtové za skvělý servis a lidskost, děkujeme Studijní a vědecké knihovně HK, která poskytla velkoryse prostory Galerie Automat, zázemí a podporu celé akce.

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.