Internetová poradna - přístup k výchově dětí

Jsem z Prahy a jako babička se často starám své dceři  (matce samoživitelce) o nezletilé dítě (2 roky). Máme spolu velké neshody ohledně přístupu k výchově dítěte. Vadí mi, že se dcera chová k dítěti, podle mého názoru, nezodpovědně a málo se přizpůsobuje jeho potřebám.

Internetová poradna - jak spolurozhodovat o ceně prodeje domu

Jsem rozvedený 2 roky. Má bývalá manželka na sebe nechala nyní nařídit insolvenci, která jí byla schválena, má dluhy. Nemáme dosud vyřízené SJM,  které se týká hlavně společné nemovitosti  Již mi bylo sděleno bankou, kde máme bohužel úvěr na tento dům, který ale splácím, že celý dům prodá insolvenční správce. Mám velké obavy z toho, že nebudu moci, i když nejsem v insolvenci, rozhodovat o prodejní ceně domu a dům může být prodán výrazně pod cenou.

Internetová poradna - snížení alimentů

Můžu zažádat o snížení alimentů? Synovi bylo 18, studuje a bydlí s otcem a babičkou. Výživné platím platim 3 tisíce. Bydlela jsem v garsonce, kde nájem byl 5 tisíc. Syn mě přemlouval, že chce bydlet se mnou, tak jsem byt vyměnila za 2+1,  kde je nájem 9 tisíc.

Internetová poradna radí - odpovědnost za manželčiny dluhy

Manželka mého otce má dluhy. Brala si půjčky, které nesplácí, nebo telefonní paušály, které též neplatí. Může exekutor vymáhat její dluhy po tátovi, když o nich nevěděl? Děkuji za odpověď.

Internetová poradna radí - Výživné pro zletilou – odchod od rodičů

Jsem 20letá studentka vysoké školy a chodím na brigádu, kde dostávám kolem 6 tisíc za měsíc. Můj otec mi pořád nadává a psychicky mě shazuje, schválně mě nenechá spát po nebo před prací, pořád se hádáme a vyhrožuje mi vyhozením z bytu. Chci odejít... Musí mi rodiče platit výživné, abych mohla dostudovat?

Internetová poradna radí - Zamezení vstupu do nemovitosti v rozvodovém řízení

V současné době jsme s manželkou v rozvodovém řízení. Ze dne na den mi zamezila vstup do nemovitosti (rodinný dům jejich rodičů, se kterými tam bydlíme). V tomto domě mám i hlášený trvalý pobyt. Situace je následovná: nemůžu užívat byt, za které platím pravidelně, dohodnutou a oboustranně odsouhlasenou částku, nemám žádné osobní věci (vše zůstalo v nemovitosti a bylo mi odmítnuto vydání), v podstatě nemám kde bydlet, co na převlečení, o sociální kultuře ani nemluvě (nulová). Co dělat?

Internetová poradna radí - Nezletilý otec – zapsání do rodného listu

Kamarádka (18 let) se dala dohromady s mým bratrem (15 let). Nyní spolu udržují vztah a udržovali spolu i sexuální vztah. Kamarádka pak zjistila, že je těhotná. Chci se zeptat, jak je to když otec je nezletilý a chce být zapsaný v rodném listě? A jak je to s testy DNA? Jsou povinné u nezletilých, nebo ne?

Internetová poradna radí  - Ukončení nájmu – hrozící vyhazov z bytu

Jsem svobodná matka dvou dcer (5 a 15 let). Bydlím s dcerami již 8 let v panelovém domě, pravidelně jsem poctivě platila nájem, jenže před cca půl rokem moje další dítě (20 let) začalo vydělávat peníze. Z toho důvodu mi sociální úřad odebral příspěvky na bydlení....

Internetová poradna - násilné vystěhování pronajímatelem

Dobrý den bydlím v pronajatém bytě může mne pronajímatel násilně vystěhovat? V roce 2013 jsme se dostali do tíživé fin.situace,dluhy atd.tak jsme si našli uvěr ručení nemovitostí družstevním bytem. Podepsali jsme smlouvu o převodu členského práva v bytovém družstvu,s tím že nový majitel druž.bytu s námi sepsal smlouvu o uzavření budoucí smlouvy o převodu členských práv v bytovém družstvu,tak že mu budeme platit nájem stanovený bytovým družstvem a tomu 10 000 Kč. Nájem vystavený bytovým družsvem platíme včas ale z finančních problémů jsme ve zkluzu s platbou tech 10 000 Kč, proto pronajímatel odstoupil od smlouvy,máme v tomto bytě trvalé bydliště téměř 40let. Naše dluhy řešíme osobním bankrotem u krajského soudu v Hradci Králové.Je mi jasné že z bytu se stejně budu muset odstěhovat do levnějšího bydlení, máme 9-ti letou dceru tak mne zajímá zda nás může pronajímatel násilně vystěhovat. děkuji za radu.

Internetová poradna - majetkové vyrovníní

Na co má manželka nárok v případě rozvodu. Žijeme spolu šest let a máme dvě děti. R.domek jsem postavil před svadbou. Asi rok po svatbě jsem dodělal omítky asi za 120 000 Kč a skolaudoval ho. Půjčku mám na sebe a splácím ji. Manželka se žádnými financemi ani prací se na stavbě nepodílela. Po dobu našeho soužití pobírala mateřskou. Pracovala asi tři měsíce před mateřskou a tři měsíce po mateřské dovolené. Nyní si našla milence a chce po mne půlku majetku, aby mohla začít znovu a nebo si ho přivede domu.(vyhrožuje) Děkuji za radu