Dar pro ranou péči Sluníčko. Děkujeme!

Jakákoliv finanční podpora služeb poskytovaných naší hradeckou Oblastní charitou je vždy velkým impulsem. Je projevem důvěry a ujištěním, že jdeme správnou cestou. Jedním z čerstvých darů je i příspěvek na podporu péče o rodiny s dítětem s postižením.Středisko rané péče Sluníčko

Dar ve výši 10 000 Kč pro Středisko rané péče Sluníčko byl předán na plese firmy Autocentrum Kadeřávek Sovětice. Akce se konala v Hněvčevsi dne 17. března 2018 od 19:30 hodin.

Šek předal majitel firmy Milan Kadeřávek (vpravo).dar firmy Autocenrum Kadeřávek Sovětice

Děkujeme, upřímně si vážíme podpory.

Středisko rané péče Sluníčko pomáhá rodinám dítěte s ohroženým vývojem nebo se zdravotním postižením. Ohrožení na vývoji může být způsobeno nízkou porodní hmotností, nedonošeností, komplikovaným nebo předčasným porodem. Zdravotním postižením je myšleno zejména tělesné, mentální nebo kombinované postižení včetně autismu a zrakového postižení.

Cílem je poskytovat takovou odbornou pomoc a podporu, aby rodina dokázala využít své schopnosti a moilustrační fotožnosti v péči o své dítě, v péči o mezilidské vztahy v nejbližší rodině. S rodinami sdílíme jejich složitou momentální situaci a snažíme se jim být maximální oporou. Služba je poskytována rodinám dítěte do 7 let v celém Královéhradeckém kraji, které mohou využívat konzultací odborného poradce přímo v místě bydliště rodiny a dále ambulantní formy podpory přímo v prostorách střediska. Rodiny jsou informovány o dalších možnostech podpory, o sociálních dávkách, o vhodných stimulačních a didaktických pomůckách. Mohou také využít zapůjčení odborné literatury, pomůcek pro děti.

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.