Kamínková benefiční akce a aukce dopadly skvěle. Děkujeme

Ve dnech 28. a 29.6.se prodávaly kamínky od dětí i dospěláků.  Ve čtvrtek se uskutečnila aukce kamínků od známých osobností. Výtěžek byl určený pro  Středisko rané péče Sluníčko. Středisko rané péče Sluníčko I přes rozmary počasí je celkový výtěžek velice potěšující.

Počasí  udělalo své, mraky  se proháněly na obloze a tmavý střídal ještě tmavější. Chvíli mžilo a chvíli foukal vítr .Nestále se kamínky chránily před vodou. Sešlo se tolik krásných kamínků, že by byla veliká škoda, kdyby  se poničily a rozmazaly.  Kolem půl sedmé se liják spustil, Žižkovy sady osiřely. Až do večerní 22. hodiny dobrovolnice pomaličku a postupně odkrývaly igelity a uklízely pečlivě kamínky, aby byly použitelné i následující den. Čtvrtek sliboval vytrvalý déšť, a tak se zajistil červený stánek, pod který se vešly téměř všechny kamínky. Naštěstí se jich  ve středu hodně prodalo, a tak bylo vše daleko jednodušší. Přesto bylo lidé ménprodej kamínků od dětí a dospělých  - benefice pro ranou péči Sluníčkoě, než v minulých letech, mraky se stále proháněly na obloze a občasná přeprška zaháněla  lidi do domovů.

I tak si všichni prodávání kamínků užili. Kamínková akce chytla za srdce a bylo velice příjemné sledovat, jak si malí i velcí vybírají, jak hledají ten pravý kamínek. Lidé mnohdy zaplatili za kamínek mnohem víc se slovy: "Přeci je to na charitu a pro děti..."

Díky, díky, veliké díky všem co koupili, všem, co malovali i jinak pomohli při dvoudenní akci omalovaných kamínků.

Veliké díky všem dobrovolnicím. Především středeční  liják dal všem zabrat. Promočené, prokřeprodej kamínků od dětí a dospělých  - benefice pro ranou péči Sluníčkohlé vydržely až do posledního neuklizeného kamínku. Čtvrtek byl naopak větrný a chladný. Bez pomoci by kamínková akce nebyla.

Upřímné díky všem za důvěru.

1/ DVOUDENNÍ PRODEJ KAMÍNKŮ OD DĚTÍ I DOSPĚLÝCH  - výtěžek z kamínků  vynesl částku 15 477 Kč.

Kamínky do prodeje namalovaly děti a maminky z Kratonoh; děti ze ZŠ Štefánikova, Hradec Králové; Mateřské centrum Sedmikráska, Hradec Králové; Veronika Mocková s dětmi; Marcela Wolfová s dětmi a maminkami z Dubiny; děti z Librantic; děti ze školní družiny, Krakovany; Spolek sousedů, Škvorec, Praha; studenti Gymnázia Boženy Němcové, Hradec Králové; studenti Gymnázia J. K. Tyla, Hradec Králové; děti ze ZŠ Josefa Gočára, Hradec Králové; senioři z Domova důchodců U Biřičky, Hradec Králové; senioři z Grand Parku, Hradec Králové; děti z Farní charity Stodůlky, Praha; děti z oddílu Český zálesák, pracovnice Infocentra, Hradec Králové; děti ze ZŠ, Vysoká nad Labem; senioři z Domova důchodců, Černožice; senioři s Domova V Podzámčí, Chlumec nad Cidlinou; studenti Biskupského Gymnázia Bohuslava Balbína, Hradec Králové; děti z Mateřské školy, Speciální základní školy a Praktické školy, Hradec Králové; dobrovolníci z Kruhu dobrovolníků  Oblastní charity Hradec Králové; děti ze ZUŠ Habrmannova Hradec Kkálové, děti z  Mateřské školy Sion, Hradec Králové; studentky z Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Hradce Králové; děti z denního stacionáře Daneta s.r.o., klienti Domu na půli cesty Náchod; děti z denního stacionáře Daneta s.r.o. ; děti z MC Kvítek, Hradec Králové; klienti Sociálně terapeutické dílny, Pardubice, Péče o duševní zdraví – středisko Výměník, z. s.; Zárubová Nikola, Petra Benešová, Nikola Zárubová, Jaroslava Cyranová, Eva Krejčová, Láďa Panat,  Věra Freislebenová, Petra Kobzová a synové,  Věra Císařová, Daniela a Iveta Truhlářovy, Lubomír Lichý, Kateřina Šimáčková, Jana Hamrová, Hana Boukalová a další...Keramiku věnovaly a vyrobily děti z keramického kroužku při ZŠ Bezručova, Hradec Králové.

Díky všem dětem, pedagogům, rodičům, vychovatelkám, díky za veškerou péči a pomoc při malování

kamínků. Za každým kamínkem je kus laskavého srdíčka a hodný člověk, který kamínek pro dobrou věc maloval.aukce kamínků pro ranou péči Sluníčko

2/ AUCE KAMÍNKŮ - výtěžek byl 30 400 Kč

Ve čtvrtek již kolem 17. hodiny přicházeli zájemci o aukci a všichni se již těšili  za zajímavé a krásné kameny od výtvarníků, herců, zpěváků, zpěvaček, sportovců a dalších osobností.

Krátkého přivítání se ujal ředitel Mgr. Václav Hrček a poté již mikrofon nepustili z ruky úžasní Bohumil Lemsfeld a Michal Nebeský, kteří se na téměř dvě hodiny ujali rolí licitátorů.

Kamínky do prodeje věnovali:

Petra Černocká, Lenny, Vlasta Kahovcová, Jitka Zelenková, Eva Urbanová, Vladimír Merta, Jiří Korn, hudební skupina Komunál, Štěpán Rak, Jan Matěj Rak, Věra Martinová, Galina Miklinová, Jitka Kamencová Skuhravá, Adéla Marie Jirků, Darja Čejková, Ladislava Pechová, Nanako Ishida, Jitka Petrová, Vendula Hegerová,  Matty Chaberová, Blanka Bohdanová,  Eva Maceková, Alena Procházková, Lucie Kacrová, Petr Císařovský, Maxim Velčovský, Michael Rittstein, Jiří Kovanda, Boris Jirků, Michael Petrus, pavel Pucholt, Jan Gruml, Štěpán Mareš, Josef Bavor, Pavel Čech, Libor Škrlík, Milan Chabera, Jaromír Plachý, Zdeněk Jirků, Petr Nikl, Petr Horáček, Dalibor Nesnídal, Jonáš Ledecký, Kateřina Neumannová, Radek Jaroš, Ondřej Synek, Eva Holubová, Jana Krausová, Bob Klepl, Jiří Vyšohlíd, Patrik Hartl, Maxim Velčovský, Blanka Matragi, Liběna Rochová, Zbigniew Czendlik, Mudr. Roman Šmucler,

Prodaly se všechny kameny určené do aukce.  moderátoři aukce B. Lemfeld a Michal Nebeský

Upřímné díky všem, kteří malovali na kamínek a našli si ve svém čase prostor.

Díky také Galerii Koruna u Velkého náměstí v Hradci Králové, kde byly kamínky vystavené a oběma úžasným galeristkám Zuzaně Kopečné Kostlánové a Ing. Arch.Zuzaně Kostlánové.

Výtěžek benefiční akce je určený Středisku rané péče Sluníčko, které poskytuje pomoc a podporu rodinám pečujícím o děti s postižením doma do sedmi let věku, a to  v rámci celého Královéhradeckého kraje. Služba péče je zdarma. Loni bylo v jejich péči 109 rodin.

DěkujemekontrapunkOpen Air program

Děkujeme pořadateli Open Air programu - neziskové organizaci kontrapunkt, z. s. a konkrétně Mgr. Martině Erbsové za možnost i letos uskutečnit benefiční kamínkovou akci a za veškerou podporu a vstřícnost.

Děkujeme médiím - Rádiu Proglas, Rádiu Černá Hora, Českému rozhlasu Hradec Králové, díky týdeníku Hradečák, Hradeckému Deníku, přátelům Oblastní charity  HK na Facebooku, Auparku Hradec Králové, děkujeme mnoha dalším ochotným jakkoliv pomoci s propagací.

Děkujem za podporu také Dopravnímu podniku Hradec Králové a.s., společnosti Merida s.r.o. a Kastt a.s., Dále děkujeme za podporu AGI s.r.o., Hradec Králové, Rengl s.r.o.. a Lucii Kacrové za výrobu plakátu.

Jsme vděční za vaši vstřícnost, ochotu a důvěru. Děkujeme Vám.

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.