Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka na Královéhradecku je za dveřmi. Od 6.ledna do 12. ledna vyjde do ulic více jak 270 skupinek koledníků králů s vánoční koledou a přáním radostného a šťastného roku. Dalších 21 jich bude zapečetěných a připravených v kostelích královéhradeckého vikariátu.TKS-LOGO fin_black-01

Kosičky

V Hradci Králové požehná v pátek 6. ledna koledníkům králům na cestu biskup J. E. Mons. Jan Vokál při mši sv. v katedrále Sv. Ducha.

Po půl deváté vyjde do ulic města s mapou své trasy, se zapečetěnou kasičkou, posvěcenou křídou, dary pro dárce a veselou slavnostní náladou 90 skupinek dětí. Každý průvodce bude mít vyplněnou průkazku. Nově se bude v sobotu 7. ledna koledovat i v městské části Hradce Králové v Pláckách a Plotištích.

Ke sbírce v Hradci Králové se tradičně připojí děti ze Základní školy Jiráskovo náměstí, Základní školy Jana Pavla II, Biskupského Gymnázia Bohuslava Balbína, Gymnázia Boženy Němcové, Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy, Obchodní akademie, SOŠ a SŠ ze Stěžer a tři skupinky dětí vyšle Základní Masarykova škola v Plotištích. Velké díky náleží všem pedagogům, kteří děti motivují a pomáhají s organizací.

Tradičně jsou velkou pomocí také pedagogové ze škol z okolních obcí a měst: Mgr. Dana Fráňová ze školy ze Skřivan, Mgr. Hana Špinková ze Smidar, Mgr. Eva Řezáčová z Chlumce nad Cidlinou, Mgr. Eva Havranová z nechanické školy, Mgr. Jana Srpková s maminkou Janou ze školy z Libčan a Mgr. Pacáková ze školy z Nového Města. Opět se připojí děti z Praktické školy z Nového Bydžova s průvodci z místní Vyšší odborné školy.

Ve Lhotě pod Libčany a Lochenicích opět již tradičně pomohou malí i velcí skauti z oddílu Sv. Jiří a Sluníčko.

Sbírky se účastní i mnoho rodičů dětí, pracovníků charity a dalších dobrovolníků.

V termínech od 6. ledna do 12. ledna se uskuteční Tříkrálová sbírka v obci Divec, Dlouhé Dvory, Dohalice, Dub, Černilov, Černožice, Holohlavy, Hubíles, Hořiněves, Hradec Králové, Chuděřice, Levín, Libřice, Lučice, Luková, Libčany, Librantice, Lhota pod Libčany, Lovčice, Lochenice, Kratonohy, Káranice, Kladruby, Klamoš, Máslojedy, Mlékosrby, Mžany, Obědovice, Olešnice, Pamětník, Radostov, Smržov, Stará Voda, Stračov, Sadová, Skřivany, Střezetice, Štíty, Vysoká nad Labem, Žíželeves, Želí.

Opět také v Babicích, Krásnici, Králíkách, Myštěvsi, Nepolisech, Praskačce, Písku, Petrovicích, Převýšově, Podolibech, Sedlici, Sloupně, Urbanicích, Vlčkovicích, Zadražanech, Žižkovci, Světí, Mokrovousech, Všestarech, Chlumu, Rozběřicích, Bříze a Lužci nad Cidlinou.

Také se bude koledovat v Nechanicích, Novém Bydžově, Smiřicích, Stěžerách, Skřivanech, Novém Městě, Kosicích a Kosičkách, Smidarech, Chotělicích, Červeněvsi, Loučné Hoře.

V Chlumci nad Cidlinou se sice začne koledovat až v pátek na Tři krále, pak ještě v sobotu a v neděli, ale už na Nový rok odpoledne se ve zdejším svátečně vyzdobeném kostele žehnalo koledníkům. Pro radost dětem zde také bylo uvedeno představení s názvem Legenda o čtvrtém králi."Jsme zde všichni natěšení, protože letos se chystá ve zhruba pětitisícovém Chlumci koledovat 25 skupinek koledníků. O tři více, než vloni. Ještě před několika lety tu byly pouhé čtyři. Je za tím neuvěřitelná práce mnoha lidí, kteří se věnují dětem. " popsala Marie Křepelová, která se sbírce ve městě úžasně věnuje.

Nově se bude koledovat v Nedělišti, Střězeticích, Dlouhých Dvorech, Skalici, Čibůzi a nově i ve Stěžírkách a Hřibsku, které spádově patří pod Obecní úřad Stěžery.

Děkujeme Vám.

Děkujeme za pomoc s organizací vstřícným starostům a starostkám, zastupitelům, úřednícímČernilov úřadů, děkujeme rodičům dětí, ochotným a hodným lidem z obcí, rodičům, děkujeme průvodcům a hlavně - děkujeme malým i velkým dětem koledníkům. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

Díky také všem duchovním, kteří uskuteční sbírku v kostelech Královéhradeckého vikariátu.

Veliké upřímné díky!

Do Tříkrálové sbírky se v hradeckém okrese zapojí více než tisícovka lidí, kteří jsou nadšení pro myšlenku vnést do ulic radostné poselství Vánoc krásnou koledou, zpěvem a svojí energií a rozhodli se pomoci i dobré věci ve prospěch licí, kteří potřebují zdravotní a sociální pomoc naší hradecké charity.

ZÁMĚR Tříkrálové sbírky 2017

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové