Aukce kamínků 17 150,-Kč, prodej kamínků 7 357,- Kč

Ve dnech  26. a 27. června se prodávaly kamínky od dobrovolníků. Ve čtvrtek podvečer se navíc konala 1. benefiční aukce kamínků od výtvarníků a dalších zajímavých osobností. Středisko rané péče Sluníčko získalo celkem 24 507,-KčStředisko rané péče Sluníčko

Vzhledem k nevlídnému počasí byly prodej kamínků a podvečerní aukce přesunuty na středu 26. a čtvrtek prodej kamínků od dobrovolníků27. června. Již ve středu se s vykukujícím sluníčkem opět Žižkovy sady naplnily návštěvníky divadelních představení a těmi, kteří chtěli zažít báječnou divadlení atmosféru, která panovala v centru Hradce Králové po celou dobu konání divadelního festivalu.

Během dvou prodejních dnů se podařilo do zapečetěných kasiček nashromáždit 7 357,- Kč. Prodávaly se kameny, originální kamenné amulety od hodných dospěláků i dětí. Obyčejné omalované kameny, které prošly rukou hodného člověka, jež chtěl přispět  na dobrou věc. Všechny byly moc hezké...za každým kamenem byl příběh...lidé posílali kamínky z celé republiky a bylo velice potěšující představit si odhodlání k dílu a radost, když kamínek hledali a malovali.  Kamínky také malovali studenti Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína HK, balíček jsem dostali od  Farní charity Náchod od lidí z Domu na půli cesty, krásné kamínky věnovala paní Svěráková, paní Kjůlová, Mária Karolová, Hana Boukalová, Petra Lukášková, sourozenci  Chmelíkovi, Mirka Šmídová, Markéta Šilarová, Tereza Lednová a Marie Ježková.

V prodeji byly i krásné brože, keramika, náušnice, podtácky, přáníčka, drátěné zápichy, omalované sklo, které věnovaly Marcela Wolfová, Daniela Mohylová a její sestra, Kateřina Forejtková a Kateřina Spisšiaková. Velký úspěch měly i malé dřevěné loutky. Dřevěné kompomemty věnoval a připravil Petr Fišar, kompletaci loutek zajistila Kateřina Preclíková a deset loutek oblékla Kateřina Spisšiaková. Přibližně 40 kusů loutek se prodávalo bez oblečení. Rodiče a děti velice vítali možnost si loutku společně domalovat a obléknout doma dle vlastní fantazie.

Velikou pomocí byly Jolana Anděrová, Marie Ježková, Zuzana Lipková, Sylvie Dymáková, Daniela Mohylová, Kateřina Forejtková, které s laskavostí a trpělivostí prodávaly u stánku s kamínky. Veliké díky i Petrovi Štěpánkovi za jeho obětavost, ochotu a humor....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. benefiční aukce omalovaných kamínků od výtvarníků a dalších zajímavých osobností.

Děkujeme :

paní Kostlánové a její dceři z Galerie Koruna z HK, kde byly kameny vystavené před aukcí, Českému rozhlasu Hradec Králové a Františkovi Mifkovi, který aukci řídil, o.s. Poco a poco animato, pořadateli Open Air programu v rámci divadelního festivalu a především veliké díky Martině Erbsové za vstřícnost a porozumění.

Děkujeme všem umělcům a všem, kteří malovali kamínky  a darovali je do aukce. Děkujeme za jejich vstřícnost, podporu, povzbuzení do premiérové akce, za zájem, za důvěru....benefiční aukceděkujeme

Kamínky darovali: paní Emma Srncová, Barbora Srncová, Darja Čejková, Vlasta Kahovcová, Vítězslava Klimtová, Lucie Seifrtová, Eva Natus Šalamounová, Barbora Šalamounová, Lenka Vybíralová, Marie Soukupová, Marie Karolová, Iku Dekune, Lucie Rýdlová, Nanako Ishida, Irena Hirai, Matty Chaberová, Vendula Hegerová, Dagmar Jirousová, Renata Marečková, Lucie Staňková, Štěpánka Bláhovcová. Dále pan Josef Bavor, Aleš Lamr, Jiří Marbach, Martin Maxa, Vladimír Plocek, Martin, Milan Chabera, Zdeněk Jirků. Své grafiky nám do dražby věnovali Magdalena Křenová a Jitka Baliharová a Oldřich Přibík / František PON/ . aukce kamínků

První benefiční aukce, se konala 27. června od 19 hodin v Žižkových sadech a vynesla  17 150 Kč.

Výtěžek bude věnovaný na nákup didaktických pomůcek pro děti ze Střediska rané péče Sluníčko.

Děkujeme.

Středisko rané péče Sluníčko pomáhá rodinám  pečujím doma o dítě do sedmi let věku. V rámci celého Královéhradeckého kraje dojíždí poradkyně péče přímo do rodin. Jejich služba je zdarma. Vedoucí Střediska rané péče Sluníčko Mgr. Pavlína Chmelíková při vernisáži řekla: "Jsou pro nás charakteristické tři věci: auto, kterým jezdíme za rodinami a jejich dětmi, velká taška, v které máme mnoho didaktických i rehabilitačních pomůcek a telefon, díky kterému jsme stále k dispozici rodičům, kteří potřebují pomoc".

Děkujeme také všem za zájem a podporu při aukci.

Více o rané péči

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové