OBLASTNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Vize OCH HK:

Jsme a i nadále budeme známá a respektovaná křesťanská organizace.
Pomáháme seniorům a umírajícím, rodinám pečujícím o dítě s postižením, lidem bez domova, lidem ohroženým domácím násilím, lidem v nouzi nebo v krizi.
Staráme se o kvalitu a vysokou úroveň poskytovaných služeb.
Pracujeme v atmosféře důvěry a otevřenosti.
Vážíme si svých pracovníků a dbáme na jejich motivující ohodnocení.

Činnost (citace ze zakládací listiny):

OCH HK byla založena za účelem poskytování obecně prospěšných činností charitativních, sociálních a zdravotnických. Podnikatelská a jiná činnost může být pouze doplňková. OCH HK zajišťuje poslání Církve římskokatolické v oblasti hmotné a duchovní dobročinnosti v souladu s ustanovením Kán. 114 § 2 CIC 1983, zejména zajišťuje pomoc lidem v nouzi na principech křesťanské lásky. Předmětem činnosti OCH HK je zejména: zřizování a provozování charitativních služeb, domovů, zdravotnických, sociálních, školských a jiných zařízení a služeb, jejich metodické vedení a poradenský servis, provozování půjčoven zdravotnických pomůcek, zajišťování a poskytování duchovní a pastorační péče, pořádání sbírek a humanitárních a kulturních akcí za účelem pomoci potřebným v České republice a v zahraničí, právní, sociální a zdravotní poradenství, práce s dětmi a mládeží, práce s rodinami, vzdělávání, koordinace a zajišťování dobrovolnické služby, práce s dobrovolníky, poskytování dalších sociálních služeb, zejména: základní sociální poradenství a odborné sociální poradenství, služby sociální péče a sociální intervence.

Oblastní charita Hradec Králové poskytuje služby v těchto střediscích:

Na zajištění služeb se podílí:

• Hospodářské středisko (administrativní a ekonomický servis)
  • Kruh dobrovolníků Oblastní charity Hradec Králové.

KONTAKTY - Oblastní charita Hradec Králové

Zašlete nám Váš příspěvek, dotaz, připomínku, informaci,

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Výroční zpráva Oblastní charity HK za rok 2017

Předkládáme Výroční zprávu Oblastní charity Hradec Králové za rok 2017.