OBLASTNÍ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ

Poslání

Posláním Oblastní charity Hradec Králové je pomáhat lidem v hmotné, sociální, duševní a duchovní nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti nebo náboženskému vyznání, a to v Hradci Králové a okolí.

Cíle

Cílem služeb poskytovaných Oblastní charitou Hradec Králové je pomáhat lidem v krizové nebo dlouhodobě nepříznivé životní situaci tuto situaci vyřešit tak, aby mohli žít v maximálně možné míře samostatnosti dle svých možností a schopností běžným způsobem života, zůstat součástí přirozeného místního společenství a vztahové sítě, využívat místní instituce, které poskytují služby veřejnosti. Organizace podporuje integraci lidí žijících na okraji společnosti a působí na poli prevence sociálního vyloučení.

Za tímto účelem zřizuje zařízení poskytující odborné zdravotní a sociální služby a humanitární pomoc. Každé zařízení má definovány své specifické cíle s ohledem na cílovou skupinu, které služby poskytuje. Cílová skupina Oblastní charita Hradec Králové poskytuje služby zejména lidem v krizové nebo dlouhodobě nepříznivé životní situaci, kterou nedovedou sami řešit, bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti a náboženskému vyznání.

Organizace zřizuje zařízení dle jednotlivých cílových skupin, kterým poskytuje služby s ohledem na specifika potřeb té které skupiny. Každé zařízení má přesně definovanou cílovou skupinu, na kterou se specializuje, má rovněž vymezeno, komu své služby, zejména z důvodu odborných kompetencí, neposkytuje.

Činnost Oblastní charity Hradec Králové byla založena za účelem poskytování obecně prospěšných činností charitativních, sociálních a zdravotnických. Podnikatelská a jiná činnost může být pouze doplňková. Oblastní charita Hradec Králové zajišťuje poslání Církve římskokatolické v oblasti hmotné a duchovní dobročinnosti v souladu s ustanovením Kán. 114 § 2 CIC 1983, zejména zajišťuje pomoc lidem v nouzi na principech křesťanské lásky.

Předmětem činnosti OCH je zejména:

zřizování a provozování charitativních služeb, domovů, zdravotnických, sociálních, školských a jiných zařízení a služeb, jejich metodické vedení a poradenský servis, provozování půjčoven zdravotnických pomůcek, zajišťování a poskytování duchovní a pastorační péče, pořádání sbírek a humanitárních a kulturních akcí za účelem pomoci potřebným v České republice a v zahraničí, právní, sociální a zdravotní poradenství, práce s dětmi a mládeží, vzdělávání, koordinace a zajišťování dobrovolnické služby, práce s dobrovolníky, poskytování dalších sociálních služeb, zejména: základní sociální poradenství a odborné sociální poradenství, služby sociální péče a sociální intervence.

Oblastní charita Hradec Králové poskytuje služby v těchto střediscích:

Na zajištění služeb se podílí:

• Hospodářské středisko (administrativní a ekonomický servis)
  • Kruh dobrovolníků Oblastní charity Hradec Králové.

KONTAKTY - Oblastní charita Hradec Králové

Zašlete nám Váš příspěvek, dotaz, připomínku, informaci,

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Výroční zpráva OCH HK za rok 2015

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2015. Naleznete v ní informace o jednotlivých střediscích, o práci dobrovolníků, a dalších aktivitách organizace. Nechybí ekonomické informace a poděkování všem lidem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Výroční zpráva OCH HK za rok 2014

Oblastní charita Hradec Králové vydala Výroční zprávu za rok 2014. Naleznete v ní informace o jednotlivých střediscích, o práci dobrovolníků, a dalších aktivitách organizace. Nechybí ekonomické informace a poděkování všem lidem, kteří během uplynulého roku jakkoliv pomohli či přispěli.

Výroční zpráva za rok 2013

Dovolujeme si nabídnout ohlédnutí za naší prací. Podívejte se, jak se pracovalo v naší charitě, jak jsme pomáhali potřebným.

Výroční zpráva 2012

Výroční zpráva 2012 - Oblastní charita Hradec Králové

Výroční zpráva 2011

výročka1-lD.pdf

Výroční zpráva 2011 - Oblastní charita Hradec Králové

Pomozte nám

být na blízku umírajícím lidem v posledních chvílích jejich života

Staňte se členy klubu

Přátelé Domácí hospicové péče Oblastní charity Hradec Králové

Roční platba 1 800 Kč/150 Kč měsíčně zajistí domácí hospicovou péči pro jednoho pacienta na jeden den.

přihláška do klubu

přátelé Domácí hospicové péče oblastní charity Hradec Králové