Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Dobrovolníci v roce 2018

Podpora dobrovolníků je pro hradeckou Oblastní charitu již nepostradatelnou pomocí. Mnoho dobrovolníků pomáhá pravidelně, jiní se účastní nárazově benefičních akcí, či různých pracovních brigád. dobrovolních hradecké Oblastní charity

Domácí hospicová péče - reportáž České televize

„Ve dvou střediscích - Pardubicích a Holicích poskytujeme služby Domácí hospicové péče již více než 20 let s přirozenou snahou pomoci bližnímu v nouzi, bez okázalé publicity. V posledních letech si však stále více uvědomuji, že je nutné o službě umírajícím a jejich rodinám v přirozeném domácím prostředí veřejně mluvit. Přestože si 90 % lidí přeje zemřít doma, ve skutečnosti se toto přání splní sotva desetině z nich“ uvedla Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice.

naweb ct hospic

Druhý letošní karneval  "sluníčkových" dětí

Před měsícem řádily děti z rané péče v maskách v Hradci Králové, na konci ledna navíc také děti, které mají  spádově bydlištěm blíže k Jičínu.

Děkujeme za podporu Intervenčního centra  2016 - 2019

Od 1. 1. 2016 do 30. 6.2019 je služba intervenční centra poskytovaná v Intervenčním centru pro osoby ohrožené domácím násilím,  podporovaná v rámci projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV“,  z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě

Péče o ty, kteří pomoc potřebují, je v Oblastní charitě Hradec Králové nepřetržitý, nekonečný proces. Odborníci v sociální oblasti i odborný zdravotnický personál v jednotlivých zařízeních hradecké Oblastní charity jsou v denním kontaktu s lidmi, co péči a pomoc hledají.

Pohádka za Tříkrálovou sbírku

Úplnou tečkou za letošní Tříkrálovu sbírkou bylo promítání české pohádky pro koledníky krále, průvodce i rodiče.

Děkujeme za podporu služby Azylový dům pro matky s dětmi

Od 1. 1. 2016 do 30. 6.2019 je služba azylový dům poskytovaná v Domově pro matky s dětmi  podporovaná v rámci projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV“,  z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost.

Trestní oznámení - jak jej podat. I to řeší v Poradně pro lidi v tísni

Před rokem byla ve svých 16 letech byla poprvé znásilněna svým strýcem. Od té doby se to ještě několikrát opakovalo. "Již nechci trpět, strašně mi to ubližuje. Rozhodla jsem podat trestní oznámení, ale nevím jak postupovat a neznám svoje práva" napsala  mladá žena do Poradny pro lidi v tísni.plt

Aktuálně

6. 3. 2019 — 24. 6. 2019