Děkujeme Vám za posílání kamínků!

Děkujeme Vám za posílání kamínků!

23. 2. 2021 - 22. 6. 2021 Žižkovy sady, HK Benefiční akce, Akce pro veřejnost

Děkujeme! Na naši kamínkou benefici nám už přišlo spousty krásných kamínků. Když se také zapojíte a pošlete nám Vaše kamínky, budeme moc rádi a podpoříte sociální službu raná péče, která komplexně a dlouhodobě podporuje rodiny, jež doma pečují o dítě s postižením.

 

IMG_8695
 
 

Kamínky od Vás

Již nám příšlo spousta kamínků, jak od Vás, tak od umělců. Podívejte se s námi na náhled pár výborně zpracovaných a tipy jak si vytvořit svůj vlastní. Fotky můžete využít například pro inspiraci a údiv. Moc se nám všechny líbí a oceňujeme Vaší snahu o podporu, nebo jen zájem o to, udělat si krásný kamínek, také budeme rádi za další Vaše výtvory.

MicrosoftTeams-image (1)

Inspirace na výrobu Vašeho kamínku                                                                      

Pokud by Vás zaujal nápad na vytvoření si kamínku a nevědeli byste si rady jak na to, máme řešení. Každý to zvládne. Nemusíte být žádný Picasso. Tady Vám dáváme pár půjčených rad a tipů, které se Vám budou určitě hodit.

fotkaa

1. Nápad na obrázek

První a nejzákladnější věc, než začnete kreslit je, co vůbec nakreslit. Vaší inspirací může být například oblíbená postava z filmu nebo seriálu. Také to může být jídlo, zvíře nebo obličej. Možností je opravdu mnoho. Nemusí to být ani nějaký konkretní obrázek, můžete zvolit obrazce, abstraktní malování. Nechte pracovat svoji fantazii. A pokud by Vás stále nic nenapadalo, nevadí, podívejte se na kamínky, které nám poslali dospělí, děti, a také umělci.

MicrosoftTeams-image (4)

2. Malování

Malování na kamínek není praktická záležitost, pokud nevíte čím na něj kreslit. Se správně zvolenými nástroji, si s tím ale poradíte velmi snadno a Vaše obrázky budou vypadat opravdu skvěle. Doporučujeme:

Akrylové barvy, fixy (ná nákresy), univerzelní vodou ředitelné barvy (pro podklad), akrylové laky (pro fixaci a ochranu obr.)

MicrosoftTeams-image

3. Využití

Když už je Vaše dílo vytvořeno, máte teď několik možností, jak s ním vynaložit. Buď si ho můžete nechat a nebo s ním udělat radost někomu jinému. Domnívám se, že už jste slyšeli o putovních kamenech. Na zadní adresu kamene napíšete klíčové slovo a PSČ Vašeho města. Kamínek pak někde schováte a prostřednictvím facebookové skupiny např. Kamínky (je zde okolo 133 tis. členů) o něm dáte vědět. Další možnost je také poslání kamínků k nám, kde díky jeho prodeji podpoříte dobrou věc. Peníze půjdou na podporu péče o děti s postižením v domácím prostředí.

MicrosoftTeams-image (3)

Závěr

Jak vidíte není na tom nic složitého. Po tomto článku už máte základní znalosti pro vytvoření si vlastního kamínku. Co s ním pak budete dělat je zcela na vás, ale pokud je pošlete k nám na Charitu, tak budeme moc rádi. Děkujeme všem, kteří mají zájem a posílají své kamínky do prodeje.       

Kamínky posílejte, popřípadě osobně doručte do 20. června 2021 na adresu Oblastní charita Hradec Králové, Komenského 266, 500 03 HK, kontakt: dobro@charitahk.cz.

Foto, text a realizace článku: Jakub Voltr, Anna Špačková