Víkendová "tříkrálovka" byla plná radosti a úsměvu

Vloni bylo v sobotu na koledu krásně, letos skoro celý den propršelo. Přesto byly ohlasy na koledování velmi pozitivní. Tři králové si vykoledovali mnohde i dobroty navíc a průvodci měli co dělat, aby unesli plné tašky mlsot a dobrot pro malé koledníky. Zbývá ještě neděle.

Letos poprvé se koledovalo o víkendu i v okrajových částech Hradce Králové - na Pláckách, Plotištích, Malšovicích, Novém Hradci, Třebši, Podzámčí, Pod strání, Svobodných Dvorech. Okolní města a obce našeho regionu si užily koledování tří králů tradičně o víkendu.

Fotoreportáž ze sobotního koledování

Klamoš, ŠtítyHradec KrálovéSkaliceVšestary

Chlumec nad Cidlinou

Plotiště - Hradec Králové

Sadová

Neděliště

SkaliceKlamoš, Štíty

Všestary

Písek

Čistěves

Výtěžek 2019 pro Královéhradecko bude rozdělený takto: raná péče Sluníčko, která pomáhá zdarma rodinám pečujícím doma o dítě s pChlumec nad Cidlinouostižením, domácí hospicová péče, která umožňuje umírajícím trávit poslední chvíle společně v domácím prostředí a odborné sociální poradenství prostřednictvím Poradny Domácí hospicové péče a Poradny pro lidi v tísni. Výtěžek z Třebechovicka zůstane v daném regionu pro zajištění pečovatelské služby. Pět procent je určeno na realizaci humanitárních projektů v Indii (např. školní autobus). Tři procenta tvoří krizový fond charit pro rychlou pomoc při mimořádných událostech (např. povodně). Třetina výtěžku je tradičně určena na humanitární pomoc Charity Česká republika v zahraničí i u nás a další projekty na pomoc lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka je charitativní projekt založený na vstřícnosti, lidskosti a velkorysosti široké veřejnosti a na pomoci mnoha stovek malých i velkých dobrovolníků. Je to největší a nejstarší finanční sbírka, která se do povědomí obyvatel celé České republiky nesmazatelně zapsala.

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.

Aktuálně

6. 3. 2019 — 24. 6. 2019

Namalujte kamínek pro děti z rané péče

6. 3. 2019 — 10. 7. 2019