Tříkrálová sbírka 2019 ve Vysoké nad Labem

Letos pojedenácté vyšli tři králové do ulic Vysoké nad Labem, a to v sobotu 5. ledna 2019

vysokáKoledníci v kostýmech a s královskými korunami  se sešli v 8:30 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu, kde probíhala registrace, zadání trasy a poslední úpravy královského oblečení. V 9 hodin před obecním úřadem všichni společně zazpívali "My tři králové..." a děti s doprovodem vyrazily na dlouhou cestu do Betléma.  Lidem nesly přání do nového roku, písničku a možnost nechat si zaznamenat jejich návštěvu posvěcenou křídou a nápisem K+M+B 2019. Počasí mohlo být lepší, ale na druhou stranu, předpověď vytrvalého deště se naštěstí nesplnila, takže většina trojic stihla projít celou přidělenou trasu.

Zdejší občané téměř bez výjimky děti přijímali velmi vstřícně, nezřídka už je z dálky vyhlíželi a zvali dál. Děti zpívaly, některé trojice měly i pohybovou choreografii, kdy "černý vzadu" v pravý okamžik vystoupi l a zpíval sólo. Jedna trojice měla i hudební doprovod - Melichar cinkal na triangl. Po návratu na děti čekalo na obecním úřadě zasloužené občerstvení - čerstvá pizza a horký čaj.

Letošní sbírka opět přinesla několik rekordů. Sice oproti loňsku bylo "jen" 8 trojic (vloni 11), takže celková vybraná částka byla o něco nižší než vloni, ale průměrně každá skupinka vybrala více než pět tisíc korun, což je nejvyšší průměr v historii "vysocké tříkrálové sbírky". A jedna ze skupinek dokonce vybrala více než 7 tisíc korun, což je absolutní rekord.vysoká nad labem

Opravdu velký dík patří všem koledníkům, jejich rodičům a průvodcům.  Dále si dovoluji jménem Charity ČR i jménem svým srdečně poděkovat všem dárcům a zároveň je ujistit o tom, že vybrané peníze budou skutečně využity na deklarovaný účel. Podrobnosti o sbírce najdete na: http://www.trikralovasbirka.cz/

Ing. Jiří Horák, starosta

Trocha statistiky na závěr:

Tříkrálové sbírky 2019 se ve Vysoké nad Labem zúčastnilo 8 trojic koledníků, z toho 15 dívek a 9 chlapců.

Průměrný čas koledování byl 2,5 hodiny.

Celková vybraná částka činila 41.785,- Kč, což je průměrně 5.223,-Kč na jednu skupinku.

Aktuálně

Darujte DMS