Otevřena nová zimní noclehárna pro lidi bez domova - Oblastní charita Hradec Králové

Novou zimní noclehárnu pro lidi bez domova otevřela dne 18.1.2012 Oblastní charita HK. Dům Matky Terezy - Oblastní charita Hradec KrálovéKapacita noclehárny v Domě Matky Terezy na Pouchově, se tak díky prostorům  v areálu  veřejného letiště, navýšila o dalších 20 lůžek.

Dům Matky Terezy - sociální zařízení pro lidi bez domova  poskytuje pomoc a komplexní služby žadatelům z celého Královéhradeckého kraje. Služby jsou rozdělené na službu Noclehárna, Denní centrum, Sociální rehabilitace, Azylový dům.

Stávající kapacita jeho Noclehárny je 40 lůžek. Zejména v mrazivých dnech je ale poptávka nová zimní noclehárna - Ooblastní charita Hradec Královépřenocování mnohem větší. Díky novým prostorám bude  tento problém alespoň částečně vyřešen.

Nová zimní noclehárna nachází v jiné části města než Dům Matky Terezy - sociální zařízení pro lidi bez domova, platí zde ale stejný ubytovací řád a jsou zde nabízené srovnatelné sociální a hygienické možnosti.

Za jednu noc platí žadatel 20,- Kč. Je pro něj připraveno lůžko, čisté povlečení. Může využít  teplé vody na umytí, je zde k dispozici teplý čaj. Dohled je zajištěn pracovníkem Oblastní charity HK.

Provozní doba je od 20,30 do 7, 30 hodin.

Lidé bez domova by měli nejdříve navštívit přímo Dům Matky Terezy. Přenocují buď přímo tam, nebo v případě naplněné kapacity, bude nasměrová do nové zimní noclehárny na letiště.

Nové prostory, které se nachází ve veřejné části královéhradeckého letiště v budově č. 29, dalo k dispozici Statutární město Hradec Králové.

Díky vstřícnosti pracovníků střediska letiště TSHK proběhla rychlá oprava rozvodů elektřiny a vody. Pracovníci Oblastní charity HK pak zajistili úklid a přípravu prostor.

Za zapůjčení přenosných lůžek děkujeme Oblastnímu spolku ČČK Hradec Králové. Navýšení dotace s ohledem na zajištění nákladů spojených s otevřením zimní noclehárny poskytlo Statutární město Hradec Králové a Královéhradecký kraj. nová zimní noclehárna - Ooblastní charita Hradec Královénová zimní noclehárna - Ooblastní charita Hradec Královénová zimní noclehárna - Ooblastní charita Hradec Králové

Čtěte více o službách  Domu Matky Terezy -  sociálním zařízení pro lidi bez domova

služba noclehárna, služba sociální rehabilitace, služba denní centrum, služba azylový dům

kontakt - Dům Matky Terezy

Napsali o nás - Hradecký deník - rozhovor s Danou Pechovou před otevřením Noclehárny.