Stromeček otevřených srdcí
20. prosince 2021 Aktuálně Domov pro matky

Stromeček otevřených srdcí

V pátek 17. 12. a v sobotu 18.12. bylo možné v Hypermarketu Tesco od 10 do 18 hodin pomoci dětem z azylového domu splnit jim jejich vánoční přání. Na místě dárky přijímaly kolegyně z Domova pro matky z dětmi, které akci Stromeček otevřených srdcí pořádaly.

Cílem Stromečku otevřených srdcí bylo získat dárky, které si děti bez domova přejí. Díky štědrosti partnerů i všech dárců se podařilo splnit všechna dětská přání.

V Domově pro matky s dětmi bude vánoční svátky trávit přibližně 45 dětí, pro mnohé z nich to budou první svátky prožité v klidu a bezpečí. „Děkujeme všem, kteří se do naší akce zapojíli. Dárky předáme dětem pod vánočním stromečkem.“ řekla vedoucí Domova pro matky s dětmi v Hradci Králové Zdeňka Koutníková.

Partnery akce byly Agentura vojenského zdravotnictví Armády České republiky a TESCO HYPERMARKET, Rašínova třída. Záštitu nad akcí převzal primátor města Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Slavnostní zahájení se uskutečnilo 17.12. v HYPERMARKETU TESCO, Rašínova třída, za účasti primátora Alexandra Hrabálka a ředitele Agentury vojenského zdravotnictví AČR plukovníka Ladislava Šlechty.

Domov pro matky s dětmi provozuje Oblastní charita Hradec Králové. Domov nabízí ve svém objektu na Pouchově 64 lůžek osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení, kterou nejsou schopni řešit vlastními silami. Zařízení vede klienty k návratu do běžného života nebo jiné návazné služby.

zahájení akce Stromeček

20211217_101129