Oznamujeme uzavření Sociálního šatníku ve dnech 26. až 30. září. УВАГА! З  26 до 30 вересня 2022 року соціальний шатнік не працює.

З жовтня видача речей з соціального шатніку відбувається за наявності Заяви про надання одягу, виданої соціальним працівником індивідуально на ім’я кожної особи. Соціальний працівник Oblastní Charity HK +420603907387 Анна

Sociální šatník pomáhá lidem, kteří potřebují výpomoc ve fořmě ošacení a obuvi.Provoz je závislý na darech veřejnosti, sbírkách ošacení a darech organizací.

P1120525

tel.: 774 728 645, e-mail: satnik@charitahk.cz

Třída E. Beneše 570 (za restaurací Kozlovka, řada obchodů pod přístřeškem). mapa šatník

Zastávka MHD: Velkopopovická číslo MHD 9, 18, 25, 27.

Aktuální provoz pro potřeby ošacení válečných uprchlíků Ukrajiny je nyní otevřeno

• Po : 13.00 – 15.00 hodin
  • Út a ČT: po tel. dohodě mezi 9 – 12 hodin
  • St: 9.00 – 12.00 12.30 – 15 hodin
  • Při návštěvě chceme k nahlédnutí pas s humanitárním vízem, biometrický pas nebo papírové vízum

Příjem ošacení

úterý a čtvrtek 13 - 17 hodin, oblečení je také možné vložit do označeného kontejneru s logem Charity u  v suterénu pod Sociálním šatníkem. Přijímáme oblečení nepoškozené, v dobrém stavu. Ostatní věci a dary přijímáme pouze po předchozí domluvě a v omezeném míře.

Výdej zdarma

úterý a čtvrtek 13 -17 hod. na základě Poukázky na bezplatný odběr oblečení, vydané soc. odborem Města HK, Úřadem práce nebo soc. pracovnicí některého ze středisek Oblastní charity Hradec Králové, případně dalšími neziskovými organizacemi, které pomáhají lidem v tíživé situaci.

Výdej za poplatek

úterý a čtvrtek 13 -17 hod. za „Příspěvek do Sbírky Oblastní charity Hradcec Králové“, cena dle ceníku.

Vydávané oblečení je v pěkném a zachovalém stavu, je čisté, poskládané a roztříděné do krabic. Pracovník šatníku vždy napomáhá s výběrem a dohledáváním potřebného oblečení. Nejedná se o volný přístup do skladu šatníku, ale vždy pouze s pracovníkem šatníku.

Prioritou činnosti Sociálního šatníku je maximálně vybavit Nouzový šatník Domu Matky Terezy - sociální služby pro lidi bez domova, středisek OCH HK, a dále pak, dle možnosti, naplnit potřeby lidí v nouzi i ostatních organizací.

Aktuálně

Do odvolání budeme od dárců přijímat pouze pánské praktické ošacení, kterého je nedostatek: sportovní kalhoty, rifle, trička s krátkým i dlouhým rukávem, mikiny, spodní prádlo, bundy, praktické dámské i pánské boty. Ostatních položek máme dostatek a nemůžeme je přijímat z důvodu nedostatečného místa k uskladnění.

Ke stažení, poukázka na odběr ošacení

• Poukázka na vydání ošacení do Sociálního šatníku - ve wordu
  • Poukázka na vydání ošacení ze Sociálního šatníku - PDF