Aktuálně Ošetřovatelská služba

Výroční zpráva OCH HK za rok 2018
19. června 2019 Výroční zpráva

Výroční zpráva OCH HK za rok 2018

S radostí zveřejňujeme dokument, který je ohlédnutím za naší společnou prací v roce 2018. Naleznete v něm faktické informace, fotografie z jednotlivých služeb i akcí, příběhy z našich péčí. Děkujeme všem za pomoc, podporu, přízeň.

Charitní ošetřovatelská služba v roce 2018 ošetřovala téměř 600 pacientů
7. května 2019 Aktuálně Ošetřovatelská služba

Charitní ošetřovatelská služba v roce 2018 ošetřovala téměř 600 pacientů

Charitní ošetřovatelská služba patří k nejstarším službám Oblastní charity Hradec Králové. Společně s pečovatelkami odvážně, na začátku devadestátých let minuléto století, "rozjížděly" péči o nemocné v domácím prostředí. Téměř 30 let již funguje možnost poskytování zdravotnické péče v domácnostech klientů. Jsou to tisíce nemocných, kteří na pomoc svých zdravotních sestřiček čekaly na prahu svých domácností.

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce
2. dubna 2019 Aktuálně Ošetřovatelská služba

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Diecézní charita Hradec Králové a její regionální Charity se také připojují k prohlášení Charity ČR, Asociace domácí péče a České asociace sester, které požaduje spravedlivé ohodnocení zdravotních sester v domácí péči ze strany zdravotních pojišťoven.

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě
18. února 2019 Aktuálně Azylový dům

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě

Péče o ty, kteří pomoc potřebují, je v Oblastní charitě Hradec Králové nepřetržitý, nekonečný proces. Odborníci v sociální oblasti i odborný zdravotnický personál v jednotlivých zařízeních hradecké Oblastní charity jsou v denním kontaktu s lidmi, co péči a pomoc hledají.

Prezentace domácí péče zahraničním studentům
14. března 2018 Aktuálně Ošetřovatelská služba

Prezentace domácí péče zahraničním studentům

Ve středu 28. března 2018 navštívilo Oblastní charitu Hradec Králové pět čínských studentů. Zájem soustředili na domácí zdravotní péčio nemocné a nevyléčitelně nemocné pacienty.