Aktuálně Domácí hospicová péče

Krajské Ceny sociálních služeb
20. září2 2019 Aktuálně od dobrovolníků

Krajské Ceny sociálních služeb

Ve čtvrtek 19 .září se na Pivovarském náměstí konal Den senirorů, v rámci kterého se konalo slavnostní předávání Cen sociálních službe. OCH HK měla svá želízka v kategoriích dobrovolník, sociální služba a osobnost sociálních služeb.

Krizový štáb dnes bude jednat s premiérem
11. září2 2019 Zachraňte domácí zdravotní péči

Krizový štáb dnes bude jednat s premiérem

Krizový štáb segmentu domácí zdravotní péče spolu s ředitelem Charity Česká republika budou dnes odpoledne jednat s premiérem ohledně řešení krizové situace domácí zdravotní péče. K tomuto kroku jsme se odhodlali po sérii jednání s ministrem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami, která skončila bez výsledku.

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce
2. dubna 2019 Aktuálně Ošetřovatelská služba

Charitní domácí péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Diecézní charita Hradec Králové a její regionální Charity se také připojují k prohlášení Charity ČR, Asociace domácí péče a České asociace sester, které požaduje spravedlivé ohodnocení zdravotních sester v domácí péči ze strany zdravotních pojišťoven.

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě
18. února 2019 Aktuálně Azylový dům

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě

Péče o ty, kteří pomoc potřebují, je v Oblastní charitě Hradec Králové nepřetržitý, nekonečný proces. Odborníci v sociální oblasti i odborný zdravotnický personál v jednotlivých zařízeních hradecké Oblastní charity jsou v denním kontaktu s lidmi, co péči a pomoc hledají.

Ve Stěžerách postaví charita nový hospic
12. prosince 2018 Aktuálně lůžkový hospic

Ve Stěžerách postaví charita nový hospic

Oblastní charita Hradec Králové postaví v nedalekých Stěžerách lůžkový hospic. Stavbu zařízení za více než 50 milionů by měly spolufinancovat biskupství, stát, kraj i město. Teprve druhý hospic v Královéhradeckém kraji by mohl začít fungovat v roce 2022.

Každý krok pomáhá
20. listopadu 2018 Aktuálně Dom. hospicová péče

Každý krok pomáhá

Oborová zdravotní pojišťovna podpořila v rámci soutěže "Každý krok pomáhá" Domácí hospicovou péči Hradec Králové, a to částkou 30.000 Kč. Děkujeme OZP i všem zapojeným do soutěže.

V kostele zněly písně pro hospic
13. listopadu 2018 Aktuálně Dom. hospicová péče

V kostele zněly písně pro hospic

Ve čtvrtek 8. listopadu se uskutečnil benefiční koncert pro Domácí hospicovou péči Hradec Králové.

5. listopadu 2018 Aktuálně Dom. hospicová péče

Benefice Studia DVA v Klicperově divadle

V neděli 4. listopadu 2018 proběhlo v Klicperově divadle v Hradci Králové benefiční divadelní představení O Lásce. Výnos z prodeje vstupenek činil 136 670 Kč, tato částka podpoří Domácí hospicovou péči Hradec Králové.

Benefiční koncert Evy Henychové a Slávka Klecandra pro domácí hospic
15. září2 2018 Aktuálně Dom. hospicová péče

Benefiční koncert Evy Henychové a Slávka Klecandra pro domácí hospic

Příjemné, milé, srdečné hudební setkání s Evou a Slávkem se uskutečnilo v AC klubu v Hradci Králové. Výtěžek je 7 490 Kč.

Hradecký deník aktuálně o výstavbě hospice pro krajské město
26. srpna 2018 Aktuálně Dom. hospicová péče

Hradecký deník aktuálně o výstavbě hospice pro krajské město

"Hradec Králové je o krok blíže hospicu", je titulek článku, v němž Hradecký deník dne 26. 9. 2018 informuje o projektu výstavby hospicu pro krajské město, který připravuje Charita