Dům Matky Terezy - noclehárna

Roman Binder o Festivalu bez domova
17. září 2020 Aktuálně Denní centrum

Roman Binder o Festivalu bez domova

Festival bez domova - 4. ročník aneb Jak jej viděl fotoreportér a hudební fanoušek Roman Binder z Music report.

Pomoc lidem bez domova v době korovanaviru
21. května 2020 Aktuálně Denní centrum

Pomoc lidem bez domova v době korovanaviru

Vyhlášení nouzového stavu v souvislostí s pandemií koronaviru mělo dopad i na běžný život Domu Matky Terezy, střediska sociálních služeb pro lidi bez domova. Přijatá bezpečnostní opatření se týkala všech čtyř sociálních služeb, které se zde poskytují. Nejvíce změn bylo nastaveno v denním centrua v noclehárně.

Hrdinové Domu Matky Terezy
23. dubna 2020 Aktuálně Azylový dům

Hrdinové Domu Matky Terezy

Oblastní charita Hradec Králové představuje tým pracovníků, který zajišťujě každodenní pomoc lidem bez domova prostřednictvím Azylového domu, Denního centra, Noclehárny, Sociální rehalbilitace.

Festival bez domova 2019
12. září 2019 Aktuálně Azylový dům

Festival bez domova 2019

Letos jsme se už nemohli dočkat třetího ročníku Festivalu bez domova, a tak jsme ho uspořádali již 31. srpna opět na Kavčím plácku v HK

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě
18. února 2019 Aktuálně Azylový dům

Leden, za kamna vlezem, neplatí ale v hradecké Oblastní charitě

Péče o ty, kteří pomoc potřebují, je v Oblastní charitě Hradec Králové nepřetržitý, nekonečný proces. Odborníci v sociální oblasti i odborný zdravotnický personál v jednotlivých zařízeních hradecké Oblastní charity jsou v denním kontaktu s lidmi, co péči a pomoc hledají.

Lidé bez domova ani v mrazech nezůstanou na ulici
1. března 2018 Aktuálně Noclehárna

Lidé bez domova ani v mrazech nezůstanou na ulici

Desítky lidí bez střechy nad hlavou v těchto mrazivých dnech tráví v Domě Matky Terezy, středisku sociálních služeb pro lidi bez domova v Hradci Králové. I když je kapacita zařízení zcela naplněná mají stále šanci v něm najít útočiště.