Zpravodaj dobrovolníkům

Vážení a milí dobrovolníci, přátelé, kamarádi, srdečně Vás zdravím.
Zasílám přehled aktivit, při kterých Vás velmi potřebujeme a moc Vás prosím o Vaši pomoc.

1/ Sobota 7. října, směr Žamberk - stále je možnost  - brigáda nadšených dobrovolníků v Orlickém podhůří.

• Odjezd v 8 ráno, příjezd, večer.
  • Dobrá parta, spousta práce, ale parádní den.
  • Kdo ještě nebyl, neváhejte!!!!

2/ Aktivity pro ranou péči Sluníčko

• středa 18.10.2023 od 15:00 do 17:00 v RC Kapička v Jičíně, 1-2 dobrovolníky na pohrání si s dětmi v herničce.
  • středa 25.10.2023 od 9:00 do 11:00 a od 14:30 do 16:30 na Sluníčku v HK, workshop pro rodiny,  1-2 dobrovolníky na pohrání s dětmi
  • středa 1.11. - prosíme 1-2 dobrovolníky, na Sluníčku HK, pohlídání dětí během přednášky, 15 - 17 hodin
  • středa 29.11.2023 od 15:00 do 17:00 setkání rodin v RC Kapička v Jičíně. Mikulášsá besídka, prosíme 3 dobrovolníky
  • středa 6.12.2023  od 9:00 do 11:00 a od 14:00 do 16:00 3 dobrovolníky na Mikuláše ve Sluníčku, HK.

3/ Aktivity pro lidi bez domova - Adventní odpoledne pro lidi bez domova  - věřím, že mezi vámi najdu partu lidí, kteří jsou ochotní připravit program na pár hodin během jedné adventní neděle a následně si jej užít v přítomnosti klientů Domu Matky Terezy. Vyrábění, zpívání, promítání, přednáška, cokoliv.

4/ Hledáme zájemce na doučování

• v Azylovém domě - AJ
  • v Základní škole Josefa Gočára - různé předměty

Štěpán – 6. třída, potřebuje pomoci s ČJ, AJ, FY může chodit na doučování – PO, ST, ČT od 14:00
Adam – 4. třída, potřebuje pomoci s ČJ a AJ, může chodit na doučování PO, Út, Čt, Pá od 13:00

5/ Srdečně zveme
Domácí hospicová péče se letos připojuje ke kampani mobilních hospiců, která nese název Dožít doma. Jedná se o soubor aktivit a událostí, s cílem přiblížit problematiku důstojného umírání doma široké veřejnosti. V HK zveme:

• pondělí  9.10. - 18.30 hodin - Mše za hospicovou péči s modlitbou za zemřelé, kostel Nanebevzetí Panny Marie, Velké náměstí.
  • středa 11. 10. - Den otevřených dveří v Domácí hospicové péči neboli Papučový den, Na Kropáčce 30/3, 1. patro. Možnost seznámit se s týmem, prací. Také zahrát si komunikační hru Řekni mi.
  • čtvrtek - 12. 10. od 18 hodin, skvělý benefiční koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie,Trio Coucou

NOVĚ

6/ Sbírka potravin - 11. listopadu  - přihláška zde, možno vybrat ze tří časů.

Zapojte se s námi do celostátní akce dne 11. listopadu 2023. Pomozte lidem, kteří žijí na hranici chudoby. Vybrané potraviny se uskladní v Potravinové bance Hradec Králové, která zajistí distribuci potravin organizacím poskytujícím pomoc seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů, lidem v nouzi.

7/ Společné pečení perníčků pro seniory a nemocné - 25. listopadu - 8 - 12 hodin, Domov pro matky s dětmi - hlaste se na dobro@charitahk.cz

8/ Přípravný kurz pro dobrovolníky do domácí hospicové péče  - kompletní info
Oblastní charita Hradec Králové hledá zájemce, kteří mohou věnovat svůj volný čas nevyléčitelně nemocným a jejich blízkým v jejich domácím prostředí. V rámci 50 hodinového tématického kurzu vás vybavíme informacemi, podělíme se o zkušenosti. Naučíme Vás potřebné a poskytneme podporu pro návštěvy u pacientů.

Děkuji Vám za Vaši vstřícnost, laskavost, důvěru.

Těším se na vás, srdečně petra

Prosím, piště mi na e-mailovou adresu dobro@charitahk.cz.
Srdečně Vaše Petra, Oblastní charita Hradec Králové

Srdečně Vaše Petra, Oblastní charita Hradec Králové, Petra Zíková, dobro@charitahk.cz