Léto v azylovém domě s aktivitami pro maminky i děti

V azylovém domě na Pouchově je i v létě stále plno dětí. Většinu času tráví zde, se svými maminkami a pracovnicemi zařízení. Aby prázdniny byly i pro ně časem, na který budou rády vzpomínat, připravuje se pro ně mnoho aktivit.

Kromě možnosti chodit se v horkých letních dnech koupat do městského koupaliště Flošna, mohou se účastnit aktivit přímo v azylovém domě. Velice oblíbené je tradiční společné grilování a opékání buřtíků s povídáním a písničkami.Maminky soupeřily o nejsvěžejší letní pomazánku, měly možnost s dětmi vytvořilt letní venkovní květinovou dekoraci. Prožily veselé melounové odpoledne plné her a dovádění.

Velmi oblíbené jsou návštěvy zvířátek v azylovém domě. Tentokrát si děti pohrály a pomazlily s pejsky. Zajímavou akcí byl i letní veletrh oblečení a obuvi. Maminky si mohly vybrat ošacení pro sebe i děti. Pracovnice azylového domu se snaží, aby maminky s dětmi prožily tento letní čas v pohodě a v radosti.Teplé letní dny a podvečery a krásné počasí alespoň na chvíli dají zapomenout na trápení a těžkou životní situaci, kterou rodiny prochází.

Věříme, že maminky i děti budou jednou vzpomínat jen v radosti na chvíle v azylovém domě, na pohodu, klid, bezpečí, pochopení, které je zde obklopovaly.

EFS petra

Děkujeme za finanční podporu z projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV“, financovaného z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.