Prezentace domácí péče zahraničním studentům

Ve středu 28. března 2018 navštívilo Oblastní charitu Hradec Králové pět čínských studentů. Zájem soustředili na domácí zdravotní péčio nemocné a nevyléčitelně nemocné pacienty.

V prostorách malé společenské místnosti Domácí hospicové péče Hradec Králové vyslechli prezentaci Markéty Bohuslavové o poskytování zdravotní péče v domácnostech a prezentaci Mgr. Anny Michlové o fungování domácí hospicové péče.

Čas, který společně prožili byl dle slov Anny Michlové velmi příjemný a obohacující pro obě strany.

Dle slov studentů na severu země žádný obdobný systém nefunguje, na jihu, v okolí Šanghaje je domácí péče obvyklá.

Studenty zajímal způsob financování obou služeb, zajímali se o naši hradeckou Oblastní charitu jako takovou. Nesetkali se nikdy s tím, že by organizace měla tak široký záběr, oceňovali rozdělení na jednotlivá střediska a rozdělení služeb směrem k různým cílovým skupinám. Oceňovali i provázanost a spolupráci jednotlivých služeb - středisek naší charity.

Z profesního hlediska se velmi zajímali o konkrétní momenty péče, o organizaci práce, kompetence zdravotních sestřiček, lékařů, způsob, jak se pacienti dostanou do péče...

logo charita

KOMU A JAK POMÁHÁME - zde naleznete kompletní přehled všech služeb Oblastní charity HK.