Den charity 2018 opět ve společnosti dětí

Oblastní charita Hradec Králové oslavila Den charity slavnostním zahájením výstavy obrázků a vyhlášením výsledků výtvarné soutěže dětských prací na téma „Pomáhat je radost“

Akce se konala v úterý 25. září 2018 od 13.30 hod. v prostorách vestibulu budovy Krajského úřadu Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. V rámci slavnostního odpoledne vystoupily dvě skupinky mladších dívek ze stepařského souboru Fidgety Feet ze ZUŠ Střezina v choreografii MgA. Lenky Hejnové PH.D. Do třetice zatančila starší dívka, osmá na ME.

V úvodu děti a přítomné pozdravili Mgr. Vojtěch Šůstek, ředitel hradecké Oblastní charity, Ing. Alena Synková, vedoucí odboru školství a volnočasových aktivit mládeže Magistrátu města Hradce Králové, Mons. Josef Suchár, prezident Diecézní katolické charity. V rámci kulturního programu za dětmi přišli herci Divadla Drak - Jiří Vyšohlíd a Pavel Černík, kteří pobavili netradiční vtipnou hrou na různé hudební nástroje. Dalším krásným dárkem pro děti bylo vystoupení téměř 40 dívek Královéhradeckého pěveckého sboru Jitro pod vedením prof. PhDr. Jiřího Skopala, CSc.

Společné zpívání přítomných dětí a členek sboru Jitro bylo spontánní, milou třešničkou na závěr celého odpoledne.

Děkujeme všem účastníkům, vážíme si vlídné a přátelské podpory ZUŠ Střezina, Divadla Drak, Královéhradeckého sboru Jitro. Děkujeme upřímně také sponzorům, bez kterých by nebylo možné tak velkoryse děti obdarovat a potěšit je.

Děkujeme za podporu: Makro, pobočka Hradec Králové, Lanové centrum Mgr. Pavel Balda – Stříbrný rybník Hradec Králové, Zábavní centrum A-sport Malšovice HK, Rodinné zábavní centrum Tongo, , ZOO Dvůr Králové nad Labem, Centrum zábavy a sportu FOMEI a. s., Statutární město Hradec Králové, Královéhradcký kraj. Akci podpořilo také Město Chlumec nad Cidlinou volnými vstupenkami na filmová představení do Klicperova domu. Jiráskovo divadlo v Novém Bydžově poskytlo volné vstupenky na filmová a divadelní představení pro děti z Nechanic, Skřivan, Smidar a Nového Bydžova. Dobroty věnovala společnost Intersnack s.r.o., Goldfein CZ s.r.o. a Jordi's Chocolate s.r.o.

Soutěže se účastnily: ZŠ praktická Palackého, Nový Bydžov; ZŠ a MŠ Jana Pavla II. z Hradce Králové; ZŠ a MŠ Skřivany, ZŠ a MŠ Plotiště nad Labem; ZŠ a MŠ Jiráskova Hradec Králové; ZŠ a MŠ Josefa Gočára z Hradce Králové, ZŠ Chlumec nad Cidlinou, ulice Kozelkova; ZŠ a MŠ Černilov, ZŠ Nechanice, ZŠ Smidary, ZŠ Librantice, ZŠ praktická Hradec Králové.

Mezi děti bylo rozdáno celkem 67 cen.

Děkujeme všem dětem, které malovaly obrázky. Děkujeme pedagogům, kteří podpořili naši akci.