Křesťanský bál podpořil projekt lůžkového hospice
22. února 2024 Aktuálně OCH HK

Křesťanský bál podpořil projekt lůžkového hospice

V sobotu 20. ledna se v královéhradeckém Adalbertinu konal obnovený Křesťanský bál. Podařilo se tím navázat na tradici plesů přerušenou v minulých letech covidovými restrikcemi a stejně jako v uplynulých ročnících i letos měla tato událost kromě ekumenického rozměru také poslání benefiční.

Záštity se ujala Oblastní charita Hradec Králové ve spolupráci se společenstvím od kostela Nanebevzetí Panny Marie a na její projekt lůžkového hospice přispěli účastníci bálu celkovou částkou 41 068,- Kč.

Už zájem o lístky na letošní Křesťanský bál naznačoval, že jeho opětovné uspořádání bylo dobrým rozhodnutím. K tanci, poslechu a také k dobré náladě hrála ve Velkém sále kapela Lucky band a je třeba říci, že o prostor na tanečním parketu byl po celý večer velký zájem. O předtančení se postaral stepařský soubor Fidgety Feet manželů Hejnových. Program na Malém sále byl letos ve stylu DJ party a přišli si sem zatančit jak mladí, tak ti, kteří chtěli prostřídat „klasiku“.

Na benefiční účely byl věnován veškerý příjem z prodeje občerstvení v přísálí. Dále bylo možné na místě v hotovosti přispět do sbírkové kasičky nebo pomocí QR kódu na účet Oblastní charity Hradec Králové. Celkem se na projekt lůžkového hospice podařilo shromáždit částku 41 068,- Kč.

Všem, kteří se už nyní těší na příští Křesťanský bál, vzkazují organizátoři jeho předběžný termín a to 18. ledna 2025.

text: Alois Neruda

Křesťanský bál , foto Alois Neruda